Sviter är tråkigt nog till för att brytas..

En 4 år lång period som ”Svenska lagmästare” tog slut i helgen. Eller rättare sagt, vi tar endast en ett årig paus från tronen!

IK Sparta åkte upp Fyrstadsfinalen i Lidköping med ambitionen att försvara sitt SM-guld från 2015 även om laget saknade ett par tunga pjäser i laget.

Att det blåser som mest på toppen är ingen nyhet och jag tror många gärna såg att vi inte skulle gå segrande ur striden. Vi visste på förhand att vi antagligen inte skulle få något gratis och behövde verkligen förtjäna varje poäng vi tog. En stark hemmapublik i Lidköping lyfte fram sitt lag till vinst och vi tillsammans med Örgryte IS fick bittert åka hem med en kokande frustation i kroppen.

Sett till matcherna finns det massvis med saker att tycka och tänka om detta. ”Hade det blivit så”, ”Hade domarna dömt så”, ”Hade inte det hänt” ”Hade vi bara” etc etc. Men för att summera det vi själva kunde påverka så var det att av 120 minuters brottning från vår sida så kan man fastslå att vi var 13 sekunder från att ha lyckats försvara vår titel. I 66 kg gör våran Alex Bica en fin match men tappar ledningen med 3 sekunder kvar. Matchen efter förlorar vår 71:a med endast 10 sekunder kvar. Dessa två situationerna gör att vi tappar guldet.

Jag gratulerar Lidköping AS till deras SM-guld även om det blev på våran och Öis bekostnad. De senaste 4 årens finalerna har varit en ren duell mellan just Öis och Sparta. Bortsett från 2014 då vi enligt min mening hade ett av de bästa fyrstadslagen genom tiderna, så har det alltid endast varit en match som fält avgörandet till vår fördel, Karlsson-Fiola 2012, Bica-Persson 2013. och Tobbe Kvarnmark-Anton Euren förra året. Öis och Sparta är helt enkelt de två bästa lagen, varje år och även i år i Fyrstads. Jag uppskattar att lag som Lidköping och Falköping förra året gör en kortsiktig satsning med lånebrottare för att utmana oss men det blir en tråkig konsekvens då nästa år står vi utan vår mest älskade och hatade rival Örgryte IS. Jag hade faktiskt unnat Öis att vinna om vi nu ändå skulle förlora. Precis som oss bestod deras lag av endast egna brottare. Även om Timmy Wideheim är ett nyförvärv till Sparta så har han varit och tränat med klubben lika länge som jag själv har varit i Sparta.

Årets Fyrstads slutade med att Sparta blev 2:a och Öis kom på en 3:e plats. Nästa år blir det alltså för första gången på väldigt länge, en final utan Öis.

Även om det är länge dit som vet jag redan nu att vi kommer ta tillbaka vad som är vårt och att Lidköping och alla andra får lyfta ordentligt på plånboken om dom skall ha något att säga till om.

11137969_655351544564968_1459710759_n
Bäst i vårt lag för dagen var enligt min mening Jim Pettersson. Jim la skorna på hyllan i april men lojaliteten är tydligen större än det sunda förnuftet så Sparta lyckades övertala Jim att bjuda på en sista JimShow!
×