Ny operation gjord.

Vi går direkt på saken: i tisdags låg man åter igen på operationsbordet. För fyra månader sedan opererade jag min vänsteraxel. för 4 dag sen så var det högrans tur.

Att höger axel varit dålig är ingen nyhet, 4 kortisonsprutor, mängder med stötvågsbehandlingar och 100 tals timmar massage av Ingemar Gannby talar sitt tydliga språk. Dock kändes axel helt okej inför OS-kvalen och vänstran var den som oroade mig mest. Men när man sen handikappar vänsteraxeln via en operation kommer många problem upp till ytan när man inte längre har två dåliga axlar som kan kompensera upp varandra. för varje vecka som vänstern blev bättre så blev högern allt sämre.

Senaste 2 månaderna har alltså bestått av mängder med läkarbesök och telefonsamtal med försäkringsbolag för att få till denna operationen. Den långa versionen om vad som hänt är lika lång som Ivenhoe på Nyår.

Den korta versionen handlar om att en ”elitförsäkring” inte tar hänsyn till OS-satsningar och att man inte vill opereras innan OS-kval.

Oavsett så gjordes en ny operation och i slutändan så är alltid ”borta bra men hemma bäst!”.

För av alla valmöjligheter jag hade så var Hässleholms Sjukhus det bästa valet.

Operationen var mindre än den förra och jag räknar med att vara på mattan i februari/mars.

tråkigt nog missar jag SM i Söderhamn som går väldigt tidigt i år. Men jag är fortfarande i bra form och min målsättning att vara med och slåss om medaljerna på VM i sista helgen i Augusti är fortfarande aktuell.

Nu för jag släppa tangentbordet och hjälpa till med förberedelserna inför julbordet 🙂

God Jul!

Den vänstra pilen visar var AC-leden sitter, Dvs mellan två ben. I mitt fall är där så trångt att man knappt kan tro det är två olika ben.
Den vänstra pilen visar var AC-leden sitter, Dvs mellan två ben. I mitt fall är där så trångt att man knappt kan tro det är två olika ben.
×