Årskrönikan 2016

”Hooka”.. Detta ord har fått en ny innebörd för mig. Som hockeyterm har den alltid funnit där. Att använda ordet när man ”hookade” bandyklubban i mellanstadiet ligger också en varmt om hjärtat. Men sedan norska ungdomsserien ”Skam” invaderade Sverige så har man insett att ett klassiskt hångel i högstadiet numera alltså heter ”hooking” och att ”hooka”.

På tal om just hångel så har jag ett minne från högstadietiden. Man finkammade håret. Rotade fram den finaste tröjan och gick ner till Hässleholms egna nöjespalats: Björksäter. Efter att ha gått flera varv runt björkets dansgolv med en cola i näven, stötte man tillsist på någon kompis som frågade just om man hade fått hångla med någon.. Man vred och skruvade lite på sig och svarade till sist;

-Nja,, nej… men jag var ganska nära…. Min kompis fick..

Det är väl ungefär så jag kommer summera mitt idrottsliga år 2016 🙂

Idrottsåret 2016 ur mina ögon:

Höjdpunkter:

 • Min gamla träningskamrat och lägenhetskompis Sofia Mattsson vinner OS-brons i Rio.. Även Jenny Fransson klipper ett brons! Och inte vilket brons som helst utan Sveriges första någonsin.
 • Sofia vinner också EM i Riga i överlägsen stil.
 • Min gamla lägerrumskompis och antagonist Fredrik Schön gör sin livs turnering och blir femma på OS i Rio. En bedrift större än vad man någonsin kommer kunna inse.
 • Den här kanske egentligen inte hör hemma här men samtidigt så var jag uppe på 5600 meters höjd och satte högstapunktrekord i Himalaya i somras så..

 

Inga höjdpunkter bara kul notiser:

 • Jag röntgas fler gånger än vad jag går brottningstävlingar under 2016. (6 plåtningar kontra 4 tävlingar)

 

 • Jag opereras fler gånger än vad jag vinner matcher på EM (okej, jag går två matcher på EM och förlorar båda så denna är kanske mer kul än korrekt).

 

 • Jag gör 7 brottningsresor 2017 var av 6 går österut.. Där är allt som vanligt i brottningsvärlden! Den sjunde, den som faktiskt gick västerut, den stannade redan i Nykoeping i Danmark.

 

Årets rekord:

 • Inget nytt pers i frivändingar men i ryck har jag ökat med 200 procent (självfallet pratar jag om när jag drar från klungan i under cykelturerna) Skivstången 2016 följde viktkurvan för min kropp. den blev lättare 🙂

 

 • På tal om det: Nytt all-time low gällande kroppsfett från 8 procent ner till ”we-dont-even-wanna-know”..

 

 • Årets jobbigaste pass: 12 timmar på cykel i Mallorca.. 2017 kommer jag dock ta revansch på bergen i Mallis då ett träningsläger redan är inplanerat.

 

 • Årets bild: Enligt Instagram så är den mest ”likade” en TBT från 2015.. återigen så får man se det som ett tecken att det är dags att glömma 2016 J

Nej sammanfattningsvis så är detta året ett klassiskt mellanår.

Från en topp till en annan, där i mellan finns alltid en dal 🙂

Nu samlar vi kraft mot nästa år. Lite rehab och om vädret tillåter det, lite cykling (Skånsk vinter när den är som bäst). Sen är jag på mattan igen.

Gott nytt år önskar jag alla Norra Skånes, Skånskans och Laholms tidnings läsare!

img_7062
2016 i bildform.. även om 4 bilder från 2015 också finns med.
×