Den gången, om Ulf dopade hela landslaget?

Idrottsåret 2017 har redan satt igång! Zlatan har nätat, J-kronorna är i semi och Hellner och CO har redan hunnit ett par mil under ”Tour de ski”.

Just ”Tour de Ski” är extra roligt just nu då våran egen ”Super-Stina” går som en kanon.. Dock är det lite märkligt att ryssen Sergej Ustiugov har visat en sådan fruktansvärt fin form. Skumt sa räven.. eller i alla fall journalistikkåren.

Dopingsnackisar är ju alltid ett ämne värt att nämna här i bloggen. För vid varje ny härva så känner jag mig tvungen att gå in och försvara atleterna från journalisterna.  Att som enda ryska skidåkare i touren då 6 ryska åkare för tillfället är avstängda p g a dopingmisstankar. Detta skapar självfallet en del frågor. Men Ustiugov är oavsett fortfarande helt ren. För ren och odopad, det är man fram tills att motsatsen bevisats. Ustiugov själv sa så här om alla frågorna idag: – Jag gillar inte såna här frågor. Det är inte trevligt att höra att om du är rysk och duktig på skidåkning, så är du sannolikt dopad..

Rysk idrotts varumärke är dock i botten, att påstå något annat hade varit extremt naivt. Men som jag sagt förr: Att anklaga någon för att ha fuskat är den största förolämpningen du kan ge en idrottare som är ren. Man förminskar flera års uppoffring och hårt arbete.

Ulf Karlsson som fd. Förbundskapten för friidrottslandlaget borde ju även han känna till detta kan man tycka. Men Zlatan-rättegången visar motsatsen. Antingen så förstår han inte bättre, eller så vill han bara skapa rubriker och sälja fler föreläsningar eller nått.

Frågan är hur kul Ulf Karlsson hade tyckt om det vore omvända roller. Att Zlatan Ibrahimovic drog till med historien:

-Senast Sverige tog mer än en medalj på OS i friidrott, det var 1948.  Att sedan 56 år, när du Ulf  märkligt nog var förbundskapten så tog vi hela 3 medaljer, och inte bara tre medaljer utan tre guldmedaljer… en ökning med 250 procent i snitt från alla andra olympiader i modern tid. Efter den framgången så slutar du Ulf. Men det blir inte mindre märkligt för det. För fyra år senare i Peking, då tar vi: 0 medaljer.. 8 år senare i London: 0 medaljer. 12 år senare i Rio: 0 medaljer.

Detta, detta luktar bra skumt Ulf..    

 

 

marcus_hellner_at_tour_de_ski

 

×