Sa Calobra-döden.

Kortfattat kan man säga att jag hade en grym träningsvecka bakom mig! Kände mig lite halvkrasslig varje morgon hela veckan men alla träningspass gick faktiskt över all förväntan. Min comeback känns allt mer realistisk. I lördags skulle veckan rundas av med ”Sa calobra” på en traineer med cykeln. 10 km – 700 höjdmeter – under 46 minuter. 44 minuter senare var jag extremt nöjd med att ha gått i mål snabbast i vårt lilla cykelgäng. 48 minuter efter starten ångrade jag att jag överhuvudtaget satte mig på cykeln när en gapande mun låg och vilade mot toalettkanten. När väl uppstöttningarna lugnat sig fick jag för en kort stund en känsla att allt var återställt till det normala. En timme senare gick dock startskottet för de kommande 24 timmarnas lidande. 40 graders feber, magkramp, kräkningar, konstant illamående och extrem ledvärk. Detta kan ha varit de värsta 24 timmarna för mig på väldigt lång tid. Men som sagt, jag vann ju, så: totally worth it!

Idag blir det en mjukstart för att komma tillbaka på banan. Rehab för att se hur kroppen reagerar sen börjar vi så smått växla upp igen! Rent träningsmässigt så är det positivt när man insjuknar så intensivt. Man tappar inte massa träningsdagar. Jag hade ju även turen att pricka in sjukdomen på en vilodag. som sagt, detta är endast ur ett träningsmässigt perspektiv.

 

Bildresultat för sa calobra
Sa Calobra, Mallorca. Årets första utlandsläger är bokat den siste mars. Då skall man träffa döden på riktigt..
×