SM är över..

SM är över för denna gång. Allt som återstår är 8 timmar i bussen och en summering av helgens uppgörelser. För Spartas del kan vi konstatera att det är första gången på väldigt många år som vi inte åker hem med en guldmedalj. Anders Hallbäck var närmst efter att ha förlorat finalen mot Manfred Edsberg med minsta möjliga marginal: 2-2 där Manfred plockade en snygg tvåpoängare vilket väger tyngre än Anders två en-poängare.

Klubbens andra medalj plockade Tobias Kvarnmark hem i 85 kg. Tobbe förlorade mot i mina ögon SM:ets bäste brottare på herrsidan: Zakarias Berg. Berg vann alla matcher på teknisk överlägsenhet och har verkligen lyft sin brottning till världselitnivå.
Av alla vinnare så var den mest glädjande  i 66 kilo. Houssam ”Husse” Omar visade att hård träning ger resultat. Houssam som tränar i Helsingborg var en fin hjälp i min egen satsning förra våren. Han ställde alltid upp och jag unnar han all lycka. Nu hoppas jag verkligen han får chansen på ett internationellt mästerskap i vår.

Husse var också en av mina spikar som gick in i mitt SM-tips. Dock föll jag tungt i 75 där Isberg endast kom på en tredje plats. I 80 kilo herrar samt damernas 63 kilo kom inte mina tips till start på grund av skada. Om man stryker dessa vikter så slutade det hela med endast ett fel i just 75 kilo.

Till sist får man sorgligt nog inse att Skåne för första gången på extremt länge inte tog ett SM-guld i grekiskt-romersk stil. Housam tränar i Helsingborg men tävlar för Gällivare. Plato, hallbäck och Erlandsson blev silvermedaljörer. Kanske någon som vet när Skåne sist bommade ett Guld? Jag är faktiskt tveksam om det någonsin har hänt?

För egen del så slog Vabuari till i fredags och jag har gått med en förkylning hela helgen. En 8 timmars bussresa är kanske inte bästa medicinen men vi hoppas på friska ben imorgon då vi har två pass på schemat.

Segerintervju med husse i SVT.
×