Vad som komma skall!

Om 5 dagar kickar den internationella stortävlingen Thor Masters igång! Platsen är Nykoeping i Danmark och årets startfält ser minst sagt bra ut. Jag hade en liten förhoppning i december att man kanske skulle kunna vara med på tävlingen men tillsammans med mina tränare och fysios har vi beslutat att det inte finns någon mening att chansa genom att starta för tidigt med tävlingar.

Även om jag för en vecka sedan skrev att det inte är någon skillnad på träning och tävling när man brottas så skjuter jag mig själv i foten nu och säger att det är en viss skillnad på just träning och tävling. Dubbelmoralen när den är som bäst. Skillnaden är inte intensiteten och prestationerna utan risktagandet.  Händer det något på en träning så agerar man smartare än på en tävling. Då kanske man stiger av, eller tar det lite lugnare. Men på en internationell GP-tälving, Där agerar man inte på samma sätt. och ens måtståndare agerar inte på samma sätt. Man kommer vara i ytterläge, man kommer strunta i om man får ont. Får ens sparring ont på träning så släpper man taget. På match ser man det istället som ett tillfälle att ta fler poäng.

Man måste helt enkelt känna att kropp och axlar klarar av 6-7 matcher på en dag där man kommer komma i utsatta lägen.

Jag är inte långt ifrån, men inte riktigt där ännu. Jag kommer dock åka till Danmark för att vara med på träningslägret som äger rum veckan efter. Detta blir årets första läger och jag ser fram emot att få känna på bra sparring från USA, Tyskland och ett par andra länder som kommer vara med på lägret.

Veckans sista pass kommer starta om en stund. först avnjuter vi lite kaffe och skidor på tv:en.

Hej så länge!

en bild från Thor masters 2016

 

×