Thor Masters

I helgen avgjordes nordens största seniortävling. Den internationella GP-tävlingen Thor Masters. Som jag nämt innan så var jag inte helt redo för internationella matcher men jag valde att vara på tävligen och stötta framförallt Tobias Kvarnmark från Sparta men även de andra Svenskarna.

Sveriges landslag ställde upp med en stor trupp men även en del andra svenskar kom till start. Av den 13-manna stora landslagstruppen gick det bäst för Zakarias Berg och Alex Kessidis. Alex knep en bronspeng i 80 kg. Berg tog sig till final i tävlingens (i mina ögon) tuffaste viktklass. totalt fanns det tre OS-deltagare från i somras i 85 kg. Tobbe Kvarnmark fick i första matchen möta ingen mindre än OS-trean Dennis Kudla från Tyskland. Tobbe gör en fin matchen och förlorar en tajt batalj med 2-1. USA:s OS-deltagare fanns också på Tobbes sida men han gick ordagrant på pumpen mot Plato från Ballingslöv som fullständigt . Skånederbyt mellan Plato och Tobbe slutade med vinst för Tobbe som avvancerade till bronsmatch. Väl där stod Michalik från Polen för motståndet. Den som kan sin brottning känner säkert till Polaken från VM 2014. Den gången for han iväg på ett väldigt elegant grönbergskryss av vår egen  Jim Pettersson i Bronsmatchen i Tashkent. I Bronsmatchen i Thor masters vann dock Michalik över Tobbe. Dock hade Zakarias Berg tidigare under dagen genom stabil brottning slagit Polaken och gått fram till final där tysken Kudla väntade.

Denna gång blev Kudla för svår för Berg som fick nöja sig med en silvermedalj. Husse Omar Ali i 66 kg gjorde landslagsdebut i helgen och visade att han blir att räkna med i framtiden. Han startade väldigt friskt i första match där han besegrade Litauen Venckaitis, likaså VM-trean från 2014. Detta är samme Venckaitis som var på OS i somras på tråkigt nog min bekostnad.

Husse fortsatte att brottas bra även om han förlorade semifinalen och även bronsmatchen.

Jag ansluter till landslaget när lägret drar i gång på måndagsmorgon i Nykoeping nogra mil norr om Rödby. Jag ser framemot att få känna in formen mot bra motstånd. Jag kommer säkerligen göra en uppdatering på Onsdag med lite mer detaljer.

 

×