Dansk på roser..

Träningsläger i danska Nykoeping. Just Nykoeping är enligt säkra källor Danmarks motsvarighet till Eslöv i Sverige. ”En stad utan charm och livsglädje” fick jag höra från en dansk från Köpenhamn. Jag själv håller mig utanför den diskussionen men generellt sett så är alltid läger som bäst ju tråkigare omgivning man har runtomkring sig. Det går inte tappa fokus, eller rättare sagt det finns inget annat än träningen att fokusera på.

Vi startade veckan med 2 hårda dagar. 4 brottningspass med inriktning på att hålla ett högt tempo. för att använda lite brottningstermer så bestod passen av: Matcher, situationer, 30 sekunders ”gubbar” i 3 minuter både i stående och i parterr. Onsdagen vilade vi från brottningen och jobbade istället på konditionen. torsdagen var återigen på mattan med två brottningspass där vi återigen avslutade kalaset med en ny gubbe. Denna gången, endast 20 sekunder mot varje motståndare i 3 min. Detta innebär att samma brottare står inne och brottas i 3 minuter medans två andra brottare skiftar var 20:e sekund. Allt för att hålla tempot uppe och för att i slutet knäcka den så kallade ”gubben”. För egen del har lägret gått bra och jag känner att jag står mig fint mot internationellt motstånd.

Jag har haft bra samtal med förbundskapten där vi också kommit fram till att jag inte kommer vara med på EM i maj. Allt fokus kommer istället läggas på VM i augusti. Vilket också känns skönt på så sett att jag inte behöver känna mig stressad utan kan lägga en riktigt bra grund för att kunna prestera riktigt bra brottning när det väl är dags.

Idag var det matchdag där tre matcher avgjordes imorse. Självfallet är kroppen sliten men tack vare hjälp från Hassan Torabi som har klinik här i Danmark så har vi lyckats hålla allting intakt. Redan har en del brottare droppat av på grund av skador. Jag tog kontakt med Hassan redan innan lägret för att få hjälp. Hade det inte varit för honom så hade jag säkerligen inte kunnat köra på så som jag gjort.

Imorgon väntar nya matcher och även ett pass styrka. längtar redan 🙂

Jag, tillsammans med Husse från Hgb/gällivare.

 

 

×