Litauen nästa!

Vad som komma skall:

På onsdag går flyget till Litauen där ett 10 dagars läger väntar.

Svenska landslaget kommer hålla ett uppladdningsläger inför EM på bosön nästa vecka men i samråd med förbundskapen så har alltså jag och Husse valt att istället åka till Litauen för att bedriva lite tyngre träning då vårt mål är VM i augusti.

Just Vilnius och Litauen har lyst med sin frånvaro på min reselista under väldigt lång tid.

Sist jag var där var faktiskt så tidigt som 2005 då Junior-VM avgjordes i Litauens huvudstad.

Ett VM som blandade av gav. För egen del så slutade det med vinst i första matchen mot en Uzbek och sedan en förlust i andra omgången mot en Iranier. Men det starkaste minnet jag har av mästerskapet från egen del var att jag blev magdålig och spydde på mattan mot Uzbeken. Detta följdes av att personalen som tvingades torka upp spyan också fick kväljningar och hela matchen stoppades i flera minuter.

Övriga minnen från detta VM är att Jalmar Sjöberg blev Junior-världsmästare i 130 kg samt att Denni Lipic knep ett brons i 85 kg. Jalmar imponerade stort och vann sin vikt överlägset. Tittar man nu med facit i hand så gjorde Denni också en helt otrolig turnering i en vikt som innehåll mängder med blivande världsbrottare. Ghasem Rezeai, Zoltan Fodor, Ildem Cenk, Hristo Marinov, Vladimir Gegeshidze var några av deltagarna i vikten. Kan man sin brottning så vet man antagligen att meriterna består av bland annat: Ett OS-guld, ett OS-silver, två OS-brons, flera VM-medaljer och flera EM-medaljer. Det anmärkningsvärda var att ingen av dessa grabbar lyckades vinna J-VM-guldet 2005.

 

 

×