Alltid redo! Europamästerskapen i Serbien!

Under våren har jag hela tiden påstått att mitt fokus för säsongen varit att vara som bäst till VM i Paris i slutet på augusti. Efter som jag missade SM och Thor Masters blev det inget för min EM för min del.

Men i söndags ringde förbundskapten och berättade att tyvärr hade Besnik Shala från Falköping skadat sig, Och hans nästa fråga var om jag var redo att hoppa direkt in i hetluften.

Jag behöver tävla och jag behöver matcher så det var inget att tveka på. VM är fortfarande huvudmålet i år men självfallet åker jag till Em för att prestera. Jag går alltid för medalj när jag tävlar, om det sen går, det återstår att se. Formen är inte direkt toppad och i själva verket är vi inne i en lite tyngre fas just nu. Men samtidigt finns många positiva aspekter med att köra en extremt kort uppladdning. Danmark vann EM i fotboll 1992 då man kastades in i sista sekund då ett annat land (just Serbien om jag minns rätt) plockats bort och Marko Asell från Finland kastades in i sista sekund vid OS i Atlanta 1996 och slutade på en silverplats i brottningen. Det finns fler exempel som gör att jag åker till EM med en iställning att allt kan hända. Ingen press, ingen har koll på var jag står, en sann joker i leken!

Vad som är sen realistiskt, ja det återstår att se.

Invägning kommer ske på Lördag och tävlingen avgörs på Söndag. Vad som skall göras fram tills dess är lätta passa för få kroppen att kännas fräsch och pigg. Slipa bort ett par kilo och bara hålla mig frisk. Vahab Daneshvar har hjälpt mig med vikten då vi i en brottningsrumba plockade bort lite dövikt i form av en tand. Tacksam för all hjälp.

Håll tummarna så hörs vi lite längre fram!

 

×