Litauen dag 7..

Just nu befinner sig det Svenska landslaget på träningsläger i Litauen. Lägret är högkvalitativt med den bästa möjliga sparring man kan begära. Världsmästare, olympiska medaljörer, VM och EM-medaljörer duggar tätt på mattan. En brottningsmatta på totalt 800 kvm där 10 nationers brottare krigar om och om igen.

Lägret är intensivt och vi har befunnit oss på just mattan varje dag. Idag genomfördes två hårda pass och kroppen börjar sakna med säkert brytas ner. Tyvärr har vi inte Ingemar Gannby med oss denna gången som annars lappar ihop våra sargade kroppar. Jag fick en sportmassage av en litauisk massör igår men det går tyvärr inte att jämföra med Gannbys behandlingar som man alltid har skräckblandad förtjusning över att få.

När man under 6 dagar genomför 9 brottningspass inser man vikten av att ta hand om kroppen mellan passen. Jag och övriga landslagskillar har haft turen att ha med IG på nästan alla tävlingar och läger de senaste åren. 2015 gjorde jag otroliga 190 resdagar som brottare och jag skulle tippa att IG var med på 150 av dem. Det kanske är svårt att förstå hur en massage, eller behandling kan göra så stor skillnad men när man hela tiden tränar mot att ligga på bristningsgränsen så kan just den där behandlingen vara skillnaden till att kroppen håller och inte brister samman.

×