Dags för slutspel!

Igår avgjordes den sista omgången av grundserien av bundesligan i Tyskland. Mitt lag, Westendorf stod över sista omgången och vi slutade därmed på en hedersam femteplats i östra divisionen.

Direkt efter att omgången var över drog lottningen för slutspelet igång. Via en livesändning kunde man se att vi fick tuffast möjliga motstånd i åttondelsfinalen. ingen mindre än Adelhausen som är en av favoriterna till att vinna hela ligan kommer stå som motståndare. Vi börjar med bortamatch i Adelhausen, som ligger vid den Schweziska gränsen (nära Basel) redan nu på lördag. Helgen efter går returen i vår hemmaborg i Westendorf.

För min del kommer det antagligen bli lika tufft som för övriga i laget. Det lutar åt att jag kommer få möta Alexander Maksimovic från Serbien. Med hela 5 EM-medaljer genom åren (senast ett brons på EM i år) kan man minst sagt kalla honom en rutinerad och högklassig brottare. Jag har dock en revansch att kräva mot denna herre från EM i Riga 2016. Den gången tappade jag min ledning med 3-2 med bara 10 sekunder kvar av matchen. 10 sekunder innan dess hade jag haft serben uppe på ett lyft men valt att ”ta det säkra för det osäkra” och inte kasta utan bara hålla kvar honom. Den matchen har med andra ord en liten bitter eftersmak, speciellt när Maksimovic sen fortsatte fram till en finalplats och knep ett EM-silver.

Så det finns en extra morot i potten om jag får möta honom.

Adelhausen har dock en bred trupp så inget är säkert, Det kan lika väl bli Janecic från Kroatien som även han är en klassbrottare.

Som sagt så kommer det bli tufft för hela laget men vi kommer som alltid kriga in i det sista. Som det står tryckt på våra tröjor: one spirit, one team!

 

×