Tungt på bortaplan!

Grundsäsongen i Tyska Bundesliga är över och i lördagskväll drog slutspelet igång med åttondelsfinalerna. Slutspelet fungerar precis som i Champions League i fotboll. Det innebär att åttondelsfinalerna betstår av två möten, ett hemma och ett borta. Poängen från bägge matcherna räknas samman om vem som skall gå vidare till kvartsfinal.

Som sagt så drog det igång i lördags och vi inledde på bortaplan i Adelhausen. Efter 5 timmars bussresa från München anlände vi till en liten stad vid gränsen mot Schweiz.

Matchen blev som väntat väldigt tuff för oss. Redan innan start möttes vi av ett bakslag då en av lagets starkaste kort Chris Kreamer i 61 kg hade skadat sig. Även under matchen möttes vi av en tung motgång när vår tyrolske österrikare Dani Gastl snöpligt förlorade på fall efter att ha lett matchen med 6-2 över den tyske landslagsbrottaren (och 20 kg tyngre) Christian John i 130 kg.

Själv är jag nöjd med min egen insats. I mitt möte mot årets VM-8:a, kroaten Danijel Janecic lyckades jag vinna med  5-1. Av de 10 lagmatcherna vann Westendorf endast 2 matcher. Utöver min vinst vann även vår urstarke Philipp Heiss sin match med stabila 5-0.

Detta innebär att det väntar en näst in till omöjlig uppgift på lördag då lagen drabbas samma igen.

Vi viker självfallet inte ner oss och kommer bjuda upp till kamp i hemmaborgen i Westendorf.

 

Till sist vill jag gratulera Europas bästa idrottare 2017 till bragdguldet! Sarah Sjöström var outstanding 2017. Olof Lundh på Expressen tyckte dock att det var skandal och skrev ”avgå” till bragdjuryn när fotbollslandslaget inte fick guldet igår. Han tyckte till och med att Östersund borde fått det före Sarah. Det Sarah har gjort denna säsongen har aldrig hänt förut. Då pratar vi om alla kategorier, i alla idrotter. Sverige kommer göra sin 12:e start i fotbolls-VM nästa år. Att påstå att det är större att man lyckades kvalificera sig till ett mästerskap där även Danmark och Island deltar än Sarahs säsong känns för mig komiskt. Avgå Olof säger jag 🙂

Men sen får man ta Olof Lundh med en nypa salt. Han inser nog bara inte att idrott är mer än bara fotboll. 2011 låg HIF bra till för att vinna SM-guldet i allsvenskan efter flera spelarflyttar. Något Olof antagligen tyckte var en större bedrift än Sarahs säsong 2017,

”Helsingborg har klarat av det under säsongen – bara det är nästan värt bragdguldet”

 

×