Pressmeddelande

Som jag nämnde förra veckan så har säsongen varit fylld med skadebekymmer. Nyckelben och käke som hoppat ur led och en vadmuskel som gått av. Men störst bekymmer har mitt vänsterknä orsakat. Detta startade i början av april och har varit ett bestående problem säsongen ut.

Jag har sedan dess gjort ett antal ingrepp för att hålla knät i schack. Vi pratar om allt från mindre ingrepp, kortison, tömning av vätska, nålar till gameready-behandlingar.

Säsongen i Tyskland har helt enkelt genomförts med konstgjord andning. Efter i princip varje match har mitt knä svullnat upp och jag tvingats gå och lägga mig på starka smärtstillande. Dagen efter (som oftast varit söndagar) har endast handlat om att få ner vätskan och den värsta inflammationen i knät. Måndagarna har sen bestått av sjukgymnastik och konditionsträning. Var på tisdagarna har blivit första dagen då jag varit kry nog för att kunna träna brottning igen.

Så här har i princip alla veckor sett ut sen augustimånad.

Detta förstår säkerligen många att det inte är ett hållbart koncept och därav är jag tvungen att meddela att jag inte kommer kunna gå på säsongen 2018 som planerat.

Jag har meddelat förbundskapen att jag kommer bli tvungen att ta en paus från tävlandet på obestämt tid. I dagsläget vet jag att jag inte kommer vara med på SM i februari samt EM lite senare.

Jag har under hösten haft stor stöttning min sjukgymnast Rickard Dahan samt läkaren David Roberts. Dessa två tillsammans med min fystränare Stellan Kjellander har haft den svåra uppgiften att försöka hålla min kropp i ett kördugligt skick inför varje match. Att kroppen skrek efter återhämtning förstod vi redan oktober men vi valde då att köra vidare på ”lånad tid” för att överleva bundesligan.

Jag kommer fortsätta samarbetet med dessa herrar under våren. Första målet är att egentligen bara att bli smärtfri och bli av med den till synes kroniska inflammation jag haft i knät. Där efter handlar det mycket om att bygga upp knät på nytt för att klara av den påfrestning en elitsatsning kräver. För att kunna ligga på den nivå som krävs så måste min kropp klara av en stor mängd kvalitativa träningspass.

Dock kommer jag inte sitta på latsidan utan har redan planer inför våren 2018 då nya utmaningar väntar.

Annars önskar jag er alla en riktigt God Jul!

 

/Zakarias

×