Annons

Allt är inte guld som glimmar

Har en bekant som är ofta inne på Facebook. Och där finns det mer eller mindre oseriösa företag som säljer allt mellan himmel och jord.
Bedrägeri • Publicerad 11 augusti 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
På Facebook finns mer eller mindre oseriösa företag som säljer allt mellan himmel och jord, skriver Erik Bergström.
På Facebook finns mer eller mindre oseriösa företag som säljer allt mellan himmel och jord, skriver Erik Bergström.Foto: Janerik Henriksson/TT

Och det som gör att folk går i fällan, är att det som ser ut som ordentliga varor på bilden, är oftast av sådan dålig kvalitet när de väl dimper ner i brevlådan. Och när då kunden vill returnera, möts man av dålig kundservice. Bara för att senare få reda på att, vill du reklamera, så får du själv stå för kostnaden till…Kina.

Och går man in och kollar recensioner på företaget, så är det enbart negativa kommentarer, av vad jag just skrev.

”Denna annonsering har exploderat, speciellt då på sociala medier.”
Annons

Och tyvärr så har denna annonsering exploderat, speciellt då på sociala medier. Och för att göra annonseringen mer trovärdig så backas man upp av ett svenskt kreditbolag som börjar på K.

Det är ett simpelt och fult sätt att lura pengar av folk som tror att de gör en bra affär.

Men ingenting förvånar längre i vårt kära Grönköping, förlåt Sverige. Naiviteten blomstrar och bovar och banditer frossar på vår godtrogenhet.

Till kategorin bovar och banditer lägger jag nu till bankerna som vägrar att ersätta stackars gamlingar, som blir bestulna på sina besparingar. Dessa banker som, som någon skrev, göder den kriminella verksamheten.

Fy fan, hur ser framtiden ut?

Erik Bergström, Stoby

Annons
Annons
Annons
Annons