Annons

Är vi verkligen så intresserade av fransk fotboll?

Det finns personer som inte är det minsta intresserade av fotboll, handboll eller ishockey.
Sport • Publicerad 7 december 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Olivier Giroud och Kylian Mbappe jublar i Frankrikes seger mot Polen.
Olivier Giroud och Kylian Mbappe jublar i Frankrikes seger mot Polen.Foto: Ebrahim Noroozi

Journalisterna på Kristianstadsbladets sportavdelning är kanske inte insatta eller tycker inte det är så viktigt med vintersporterna. Men tro det om ni vill, men vi är många som följer skidornas längdåkning och skidskyttet. En liten ruta utan bild fanns på längdskidorna men ingenting från skidskyttet. Istället finns det stora bilder från Frankrikes fotbollslag i VM. För de gick vidare till kvartsfinal.

”Är sanningen den att det är tjejer och inte killar som är de duktigaste eller är vi i Kristianstad så intresserade av Frankrikes insatser i fotbolls-VM?”

Är sanningen den att det är tjejer och inte killar som är de duktigaste eller är vi i Kristianstad så intresserade av Frankrikes insatser i fotbolls-VM så att det behövs 2 hela sidor från detta i Kristianstadsbladet?

Annons

Ann-Christin Andersson

...

Svar direkt: Vi är en lokal tidning och bevakar i första hand det som händer och sker i vårt närområde och vi berättar hur det går för ”våra idrottare”. Men vi bevakar också de stora internationella mästerskapen som fotbolls-VM och OS. En deltävling i världscupen i längdskidor eller skidskytte är dock inget vi prioriterar men resultaten fanns åtminstone på resultatsidan.

Patric Nilsson, sportchef Kb/NSk

Annons
Annons
Annons
Annons