Annons

Avgångsvederlag eller kärnverksamhet?

Refererar till debatt inlägg underskrivet Hanna Nilsson (SD), Lina Bengtsson (M) och Christer Caesar (KD).
Prioriteringar • Publicerad 3 mars 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
På de sätt som ni sköter ekonomin kommer Hässleholm med största sannolikhet aldrig att komma i balans.
På de sätt som ni sköter ekonomin kommer Hässleholm med största sannolikhet aldrig att komma i balans.Foto: Henrik Montgomery/TT

Ännu ett märkligt inlägg där man försöker förklara varför Hässleholms kommun kroniskt saknar medel för att uppfylla sina skyldigheter gentemot sina innevånare.

Man har mage att förklara att varken det nya badhuset eller ridhuset kommer att belasta ekonomin förrän 2025, och då påstår man att man är igenom de magra åren. Är ni synska eller vad? Ingen vet hur länge dessa som ni påstår magra åren kommer att vara. På de sätt som ni sköter ekonomin kommer Hässleholm med största sannolikhet aldrig att komma i balans. Utan detta skall nog ses som latent, det är bara att se bakåt hur uselt tidigare år sett ut. Det finns ingen som helst möjlighet att man bara fortsätter att skuldsätta sig upp över öronen.

Annons

Ni påstår att nu måste kärnverksamheterna prioriteras, detta måste anses vara nytänkande för våra politiker i kommunen eftersom ni aldrig någonsin har dragit er för att betala ut mångmiljonbelopp i avgångsvederlag till personer som ni tidigare haft som anställda, men som av en eller annan anledning inte ansetts passa in i den nya ledningen och dess futuristiska drömskimmer.

”Svenska företag har gjort en fantastiskt insats på de flesta områden, och detta har dessutom gått dramatiskt mycket fortare än statens och andra organisationers insatser.”

En sak kan jag ge er rätt för och det är att det är totalt omoraliskt att betala ut bidrag till aktiebolag eller andra vinstdrivande företag, detta borde rimligtvis vara inskrivet i regelverket som lagvidrigt.

Det finns åtskilliga bolag som tacksamt hade tagit emot bidrag för att överleva både pandemi och en rysk psykopat som enligt sig själv tagit sig rätten att alltid ha rätt.

Men det finns till och med större blodsugare i de så kallade hjälporganisationer som i princip gör Ukraina ännu fattigare, eftersom kostnaderna för att hjälpen skall komma på plats är astronomiska. UNHCR som är en del av FN betalar sina landschefer 350 000/månad och sina underhuggare 150 000/månad.

Detta medför att de flesta som förstår detta inte kommer att skänka en krona till dessa giriga svin som tjänar pengar på andras misär.

I en annan insändare påstods att svenska företag kunde göra mer för att underlätta för det ukrainska folket, det är möjligt att vederbörande har rätt. Men en sak vet jag med säkerhet och det är att svenska företag har gjort en fantastiskt insats på de flesta områden, och detta har dessutom gått dramatiskt mycket fortare än statens och andra organisationers insatser.

Och kostnaderna för detta har inte påverkat varken skattebetalare eller stat.

BBH Andreasson

Annons
Annons
Annons
Annons