Avråd och bojkotta turistresor till Turkiet

Alla vi svenskar som sätter demokrati och frihet högt på agendan borde visa detta i handling. UD och Krisinformation.se borde ta täten och svenska researrangörer inte minst.
Nato • Publicerad 31 januari 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Åk inte på semester till Turkiet!
Åk inte på semester till Turkiet!Foto: Emrah Gurel

Vem köper en Turkietresa idag med gott samvete när fred och demokrati står på spel? Vår Natoansökan är prio 1 för Sverige.

Turistresorna till Turkiet behöver nu ”skambeläggas” och upphöra. Inte bara här utan också från Finland och alla Natoländer borde följa vårt exempel – res inte till Turkiet för demokratins skull. Res inte heller dit för din egen säkerhets skull. Hatet mot svenskar tycks vara utbrett.

”Kanske skulle resebojkott få Turkiet svänga i Natofrågan om inhemska turistnäringen får betala högt pris med egna pengar inför presidentens valkampanj.”

UD och Krisinformation.se behöver genast uppdatera sina reserekommendationer till att avstå Turkietresor på grund av säkerhetslägets negativa utveckling och bojkott mot Sverige – inte minst Turkiets negativa bemötande. Länder som bojkottar Sverige borde få samma bemötande. Därmed skulle resandet minska då resandes försäkringsskydd och konsulär hjälp påverkas negativt.

Turismen är viktig i många av dessa länder. Runt 300 000 svenskar reser till Turkiet på semester årligen. Kanske skulle resebojkott få Turkiet svänga i Natofrågan om inhemska turistnäringen får betala högt pris med egna pengar inför presidentens valkampanj.

Vi kan inte bara sitta still utan med fredliga medel måste vi påverka opinionen – även i Turkiet. Politiker – det är dags att väcka UD att uppdatera med en avrådan och värna svenska intressen i handling.

Fredsvän

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.