Annons

Bevattningsförbud – har det undgått SD i Kristianstad?

Tekniska nämndens ordförande i Kristianstad, Pia Dahlin, SD, raljerar runt frågan om vattentillgången i sin replik på vår debattartikel, utan att på något sätt visa förståelse för att oro uppstår runt tillgången på vårt viktigaste livsmedel.
Slutreplik • Publicerad 13 juni 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ni tar inte oron om vattenbrist på allvar.
Ni tar inte oron om vattenbrist på allvar.Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Vi sträckte upp ett varningens finger i vår debattartikel den 30 maj. 2 dagar senare utlyser Kristianstad kommun bevattningsförbud. Vad blir fortsättningen då torkan och hettan fortsätter? Börjar vi skönja resultatet av Sverigedemokraternas faktaresistens?

”Om oro för tillgången på vatten bara möts med arrogans och förnekelse av fakta som skedde på det omtalade nämndsmötet så klarnar bilden av hur SD förvaltar rollen som innehavare av ordförandeposten i Tekniska nämnden.”

Mat på bordet och vatten i kranen är förutsättningar för våra liv. Men om oro för tillgången på vatten bara möts med arrogans och förnekelse av fakta som skedde på det omtalade nämndsmötet så klarnar bilden av hur SD förvaltar rollen som innehavare av ordförandeposten i Tekniska nämnden. I debattsvaret skriver Pia Dahlin att vi vill ge bilden av att man ”inte har koll på läget” – nåja den bilden behöver vi inte skapa oss – den bilden växer tydligt fram ändå.

Annons

För liberalerna i Tekniska nämnden

Andreas Andersson och Anders Fredriksson

Annons
Annons
Annons
Annons