Annons

Bromöllabryggan, regelverk och pensionärer!

Nu så skall det bli ändring för Bromöllabryggan, de ska sluta upp med att vara en mycket uppskattad hjälp för vår kommuns pensionärer! Detta för en hanterbar kostnad passande ”pensionärslönen”.
Pension • Publicerad 16 juli 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bromöllabryggans pensionärsservice har utfört gräs- och häckklippning, kört avfall till tippen och snöskottning hos kommunens pensionärer.
Bromöllabryggans pensionärsservice har utfört gräs- och häckklippning, kört avfall till tippen och snöskottning hos kommunens pensionärer.Foto: Mikael Persson

Men det är märkligt att man agerar på detta sätt. Det finns ett regelverk som styr hur förändringar rörande pensionärer skall göras.

KPR, Kommunala Pensionärs Rådet, skall vara en remissinstans. Detta skall givetvis KPR bevaka eftersom det berör vår kommuns pensionärer. Något sådant har vi faktiskt inte haft på någon av våra agendor inför detta drastiska beslut.

Annons

Mycket beklagligt. Emotser att detta kommer upp på nästa KPR-möte den 7 september.

”Med den extra byråkrati som detta medför både för företaget och den enskilde?”

Kräver faktiskt att detta beslut upphävs tills KPR haft detta på remiss och hunnit behandla och diskutera detta.

Kanske har ansvariga redan diskuterat och förhandlat med de företag som är tänkta att utföra dessa tjänster? Men troligtvis inte! Vi pensionärer behöver få veta vad som gäller och vad kostnaden blir, för att utföra de olika tjänster som Bromöllabryggan hjälp till med på ett mycket bra sätt. Våra pensioner skall räcka till mycket annat också.

Eller blir det rut- och rotavdraget som kommer att gälla? Med den extra byråkrati som detta medför både för företaget och den enskilde?

Åke Hallberg, PRO Gualöv-Nymölla

Annons
Annons
Annons
Annons