Annons

Dags att sätta ner foten och rensa upp i träsket

Replik till Hilda Bjerstedts artikel ”Det är inte lätt – men vad är alternativet?”.
Värderingar • Publicerad 14 juni 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Begrunda till exempel påskupproren där mammor med barn ger sig ut med våldsbejakande islamister för att försöka döda svenska poliser.
Begrunda till exempel påskupproren där mammor med barn ger sig ut med våldsbejakande islamister för att försöka döda svenska poliser.Foto: Kicki Nilsson/TT

Kul med din respons men du behöver inte förfalska min text för att försöka stärka dina bleka argument.

Du skriver att jag ”utmålar ett samhälle där vi inte vågar gå ut över huvud taget” när jag uttryckte mig så här; ”Vår möjlighet att fritt röra oss begränsas idag av gäng med dominansbeteende som invaderar bibliotek, ... med mera”.

Annons

Du spekulerar i mina värderingar som du säger gör dig ”mörkrädd”. Dessa grundar sig på att människor, infödda eller invandrade, följer vår lagstiftning, arbetar och bidrager till samhälls- och välfärdsutveckling samt uppträder på ett sätt som gör att vi kan se en trygg framtid för våra barn och barnbarn.

Fortfarande mörkrädd?

Du skriver: ”De värderingar som byggt upp Sverige är solidaritet och jämlikhet. Människors lika värde”.

En ansvarslös invandringspolitik har väl helt splittrat dessa ideal och ändå förordar du ytterligare invandring till vårt land som du obegripligt nog kallar en ”välordnad bubbla” med all segregation och kriminalitet.

Vad jag hört i andra hand så lär det vara svenska barn som härjat i Osby. Men du vet ju lika väl som jag att bilbränning, gatuskjutning och stenkastning mot polis generellt är ett invandrarfenomen.

”Och vad skall vi göra? Jo, sätta ned foten och tillämpa återkallande av medborgarskap, utvisningar och internering av seriebrottslingar.”

Du skriver ”Vi har problem med kriminalitet, gängbildningar och utanförskap” samt ”vad är orsaken och vad skall vi göra?” Orsaken kan du finna i en totalt ansvarslös invandringspolitik i kombination med vårt ursunkiga rättssystem, tydligt beskrivet av före detta nämndemannen Rolf Tronäss i flera insändare. Sverige utmärker sig som ett paradis för yrkeskriminella till skillnad från våra andra nordiska grannar vilket bevisar dårskapen i våra politikers agerande. Den obegripliga råheten i dagens samhälle kan ses som ett förstadium till situationen i Mexiko vilket den gångna veckans rekordmånga kniv- och skottdåd ger en föraning om.

Och vad skall vi göra? Jo, sätta ned foten och tillämpa återkallande av medborgarskap, utvisningar och internering av seriebrottslingar. Rensa upp i det svenska träsket av maffia- och klanstrukturer, med militär hjälp om så behövs. Ta som exempel den i denna tidning beskrivna ”Familjen” i Hässleholm som kommit hit och är kriminella i flera generationer. Låt dom sitta internerade tills dom kommit på andra tankar.

Kostnaden för detta, liksom de ofantliga kostnaderna för fängelseförvaring, borde tas tas från det generösa bistånd vi ger de länder varifrån de kommit och som säkert aldrig vill ha dem tillbaka. Förutvarande regeringar har varit handlingsförlamade och den nuvarande tar alldeles för tafatta grepp för att vända utvecklingen.

Hilda, dina intentioner må vara goda men du måste inse att vi har med kulturbakgrunder att göra som aldrig kommer att överges. Ge dig ut ock titta på en studentavslutning där välutbildade ungdomar med invandrarbakgrund firar sin examen med flaggor från diktaturer och rena skurkstater från vilka de och deras föräldrar flytt. Att dom fått en fristad här med alla möjligheter till utbildning och ett bra samhällsliv är tydligen inte tillräckligt för att fira med en svensk fana. Eller begrunda till exempel påskupproren där mammor med barn ger sig ut med våldsbejakande islamister för att försöka döda svenska poliser. Vem tror du dessa barn tar mest intryck av, sina mammor eller någon för dem anonym socialtjänsteman?

N-Å Ralsgård, realist – ej utopist

Annons
Annons
Annons
Annons