GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det är skrämmande att följa skriverierna om Väskolan

I ett brev från Skolchefen Helena Elwin ges en bild av en skola som saknar ledning och grundläggande strukturer. Det står även att skolan haft utmaningar under en längre tid, det har väl alla skolor, korta eller längre perioder!
Utbildning • Publicerad 29 september 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det har varit turbulent på Väskolan, där fyra rektorer har slutat sedan i våras.
Det har varit turbulent på Väskolan, där fyra rektorer har slutat sedan i våras.Foto: Bosse Nilsson

Enligt Elwin har Väskolan haft omfattande problem och kritik riktas mot tidigare ledning som innehaft ledningstjänsten som rektor i snart 20 år.

Lina Leyman Nilsson har under en kort period varit skolchef i område Västra och alltså ansvarig chef för Väskolans tidigare ledning och hon är den som anställde de nya rektorerna – som saknade erfarenhet från hur ledningsarbetet fungerar på en högstadieskola – båda dessa rektorer har tidigare arbetat med yngre elever, men anställdes som rektorer på Väskolan för de var så sugna!

Enligt Lina Leyman Nilsson är tolkningarna som gjorts enbart spekulationer och hon var då tvungen att gå ut med en första information och i den skrivelsen kunde hon inte ge hela bilden eftersom det är individer inblandade! Om man varit chef och rektor på skolan under 20 år är det självklart att många tusentals elever och dessas föräldrar vet vem den personen är! Så väldigt dumt Lina Leyman Nilsson – elakt och oprofessionellt!

”Min förhoppning är att politikerna i BUN drar öronen åt sig och ser till att du blir utbytt!”

Att sedan de nya rektorerna möts av en ofärdig organisation är inte konstigt då tidigare rektor kände sig tvungen att säga upp sig, tidigt i våras.

Förmodligen har de två rektorerna ingen kunskap om schemaläggning och tjänstefördelning på en högstadieskola.

Vidare säger Lina Leyman Nilsson på frågan vems ansvar det är, att det blivit såhär, ”att det är en kombination av övertagande och överlämnande”. Nej, Lina Leyman Nilsson, felet är ditt och enbart ditt!

Du skyller på individer (det vill säga tidigare rektorer), du försöker ”hänga” tidigare ledningen på skolan som fått skolan att fungera i 20 år!

Min förhoppning är att politikerna i BUN drar öronen åt sig och ser till att du blir utbytt!

Astrid Carlson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.