Annons

Det jäser hos hyresgästerna nu

Bromöllahem vill och har fått grönt grönt ljus av fullmäktige att börja sälja av fastigheter med hänvisning att de är för dyra att renovera.
Bromöllakritik • Publicerad 15 november 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bromöllahems bostäder på Fäladen.
Bromöllahems bostäder på Fäladen.Foto: Roger Bing

Det föll verkligen Magnus Persson SD i smaken med följande kommentar i Kristianstadsbladet 31 oktober ”Det har varit vårt mål sedan vårt inträde i denna församling att sälja av inom Bromöllahems bestånd”.

Mikael Efverman M fyllde i med ”var enig men fyllde i med en önskan om aktsamhet. Det är viktigt att de pengar som nu kommer in från försäljning en faktiskt hamnar och satsas på nybyggen och inte fastnar i underhållskostnader”.

Annons

Har ni förstått vad ni har sagt? Troligen inte.

Det jäser hos hyresgästerna nu. Vi har förstått att det inte skall bli några normala underhållsarbeten, så att ni har fått en förevändning att sälja fastigheter.

Magnus Persson SD om du har sådana stora problem med Näsum, sälj då alla fastigheter. Kommunen kunde ju gett tusan i att inkorporera Näsumshem i Bromöllahem och låtit det sköta sig själv.

Vi hade då fastighetsskötare som bodde i byn och skötte fastigheter och grönområde. De kände hyresgästerna och som exempel, snöade det en helg, behövdes det inte att på måndagsmorgonen felanmälas.

Vi saknar ISS för då fungerade både utomhus (skilja på ogräs och prydnadsväxter, inte som idag fram med trimmer och häcksax) och inomhus. Idag vågar man inte felanmäla någonting för det finns ingen kompetens. ISS hade kompetens även att byta kök, men någon VD för 7 år sedan vill statuera att det som hände (kickade ISS) var det bästa och det har vi hyresgäster fått lida för. Snabbutbildning och det har vi verkligen fått erfara.

Med Bromöllahems agerande så är det kransorternas hyresgäster som får ta det, medans huvudorten kan lugnt sitta kvar och där skall beståndet utökas.

Någon avsättning till underhåll av fastigheter i kransorterna kan man med Persson och Efvermans uttalande inse att så är inte avsikten.

Hyresgäst Näsum

Annons
Annons
Annons
Annons