Annons

Det måste ha varit en 40-talist som hittat kepsen

Det var häromdan jorden definitivt gick under, åtminstone för skribenten.
Borttappat • Publicerad 4 juli 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kepsen glömdes kvar, men någon vänlig själ hade hängt upp den på en krok vid badhytterna. Tack och lov!
Kepsen glömdes kvar, men någon vänlig själ hade hängt upp den på en krok vid badhytterna. Tack och lov!Foto: Nam Y. Huh

Nä, Barca hade inte förlorat en fotbollsmatch. Men något nästan lika ofattbart hade inträffat. Jag hade, död och pina, blivit av med min Warriors-keps!

Lugn bara lugn. Det är inte så farligt som det låter. Warriors är smeknamnet på Golden State Warriors, ett hyfsat basketlag från San Francisco, och mitt andra favvislag.

Annons

Så här var det.

Jag hade varit nere vid stranden – Äspetstranden, Sveriges tveklöst vackraste strandremsa – och tagit ett kvällsdopp.

När jag badat klart tog jag mitt pick och pack och cyklade hem, nöjd och belåten (det var, tro det eller ej, 21 (!) grader i vattnet den kvällen).

Dagen därpå, när jag skulle åka och handla, upptäckte jag till min stora fasa att Warriors-kepsen var borta, puts väck bara.

”Det är säkert någon snorvalp som varit här och tagit den, var min första tanke.”

Jag letade som en galning i hela huset utan att hitta den. Då, i ett ögonblick av absolut klarsynthet, slog det mig att jag givetvis haft kepsen på mig, när jag cyklade ner till stranden.

Fortare än kvickt slängde jag mig på hojen. Men ingen keps låg på bänken där jag lagt den kvällen innan. Det är säkert någon snorvalp som varit här och tagit den, var min första tanke.

Men så höjde jag blicken en aning – och se, där på en krok till en av de pittoreska badhytterna på Äspetstranden, hängde kepsen. Det ska sägas att det var en mulen morgon och noll folk på stranden. Strandväder och kepsen hade garanterat haft en ny ägare.

Hur som helst, glad i hågen tog jag hojen och trampade hemåt, ytterst tacksam mot den vänliga själ som tagit vara på min keps och hängt upp den på den där kroken.

Måste vara en 40-talist, tänkte jag. Vi som hade förmånen att växa upp på 40- och 50-talen fick ju lära oss veta hut – och, framför allt, skilja på mitt och ditt.

Men vem du än är, 40-talist eller av en senare generation, stort tack för din hjälpsamhet.

Annons

Du räddade min dag – och min oskattbara Warriors-keps!

Leif Westerhede, Äspet Åhus

Annons
Annons
Annons
Annons