GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En prestation som inte får en helsidesbild på förstasidan

Många säger att det är deras jobb. Men ett jobb kan skötas på många sätt.
Omsorg • Publicerad 28 maj 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är tacksam mot personalen på Bokeberg Väst, som hjälpt honom.
Insändarskribenten är tacksam mot personalen på Bokeberg Väst, som hjälpt honom.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Vad är en prestation? När en höjdhoppare lyckas pressa sig över en extra centimeter eller en löpare lyckades komma fram någon sekund snabbare än någon annan. Då rusar sportjournalisterna med eld i baken för att få en helsidesbild, helst på första sidan, med lite braskande text i media – och de lyckas som regel.

Jag vill lyfta fram en annan typ av prestationer. Har under de senaste två åren varit beroende av hemhjälp på grund av en skada. Den personal, som varit till min hjälp gör varje dag i mina ögon en prestation, som inte får så stort utrymme i media, de jobbar i ”det tysta”.

”Alltid samma glada ”Hej hur är det”, aldrig några sura miner.”

Har under dessa åren fått träffa många olika hjälpare. Det har varit infödda svenskar, det har varit från olika kulturer och bakgrund. Men alla tycks vara besjälade med samma mål, vi skall hjälpa till där det behövs. Gäller det ett handtaget i köket eller i duschrummet, inget är de främmande för. Alltid samma glada ”Hej hur är det”, aldrig några sura miner. Många säger att det är deras jobb. Jovisst men ett jobb kan skötas på många sätt.

Kan bara svara för Bokeberg Väst, som jag fått hjälp av.

Det vill jag kalla en prestation värd all uppskattning och beröm.

De är hjältar.

John Persson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.