Annons

En skruv lös i kommunen kring rekryteringen

Detta uttryck, en skruv lös, är högst relevant nu när kommunen valt en ny omsorgschef, efter att den förra sagt upp sig.
Kommunala chefer • Publicerad 10 juli 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hässleholms kommuns rekrytering av ny omsorgschef kritiseras i insändaren.
Hässleholms kommuns rekrytering av ny omsorgschef kritiseras i insändaren.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Med efterföljande avgångsvederlag som vanligt, skulle jag tro, eller? Så tar då kommunen hjälp av en rekryteringsfirma som väljer en omdiskuterad omsorgschef som närmast kommer från Gällivare. Trots detta så har man mage att säga att denna nya chef är det bästa alternativet för jobbet.

Ibland undrar man vad kommunen sysslar med. Var finns det sunda förnuftet och finns det över huvud taget någon insikt av vad man sysslar med? Varför i himmelens namn måste det vara en ”gammal” omsorgschef som får det nya jobbet. Det måste väl ändå finnas bättre personer som inte har varit en omsorgschef, som skulle kunna jobbet mycket bättre.

Annons

Här är ett gott råd till den nya chefen: Även om du är en chef och ansvarar för x antal anställda, så betyder det inte att du måste vara ”bossig”. Ta dej tid och åk ut till alla dina undersåtar, presentera dej, ge ett gott intryck, visa en positiv sida. Sitt gärna ner och prata med personalen så att dessa får komma med sina önskemål om vad som kan förbättras.

Alternativet är att du bara sitter på ditt kontor och bara tittar på siffror, en budget är en budget. Men även en blind höna kan hitta fröet. Och du som då ser att om inte budgeten håller, då går du till dom högsta hönsen uppe i hierarkin och framhåller detta.

Om du gör slag i saken med mitt första alternativ och har personalen med dej. Ja då har du gjort ditt bästa och kanske blir omtyckt?

Till sist några passande rader: Den som gör bästa möjliga så gott det går gör väl och handlar ädelt, änglar kan ej mer.

Erik Bergström, Stoby

”Om du gör slag i saken med mitt första alternativ och har personalen med dej. Ja då har du gjort ditt bästa och kanske blir omtyckt ?”
Annons
Annons
Annons
Annons