Annons

Fanns ett brett stöd – S var inte ensamma

Thomas Lindell sållar sig till mängden missnöjda socialdemokrater i en insändare 29/11.
Maktskifte • Publicerad 2 december 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det rimliga är att hålla i pengarna och prioritera, snarare än att höja skatterna.
Det rimliga är att hålla i pengarna och prioritera, snarare än att höja skatterna.Foto: Henrik Montgomery/TT

I sin befattning som ordförande i Hässleholms socialdemokratiska förening har han tvingats acceptera ett maktskifte i både riksdag och kommun. Den tidigare S-regeringen har avgått och Hässleholm har fått ett länge efterfrågat majoritetsstyre. SD, M och KD har tagit över rodret och lagt fram ett gemensamt budgetförslag till fullmäktige. Socialdemokraternas politik ratades av väljarna som önskade en annan färdväg.

På nationell nivå har vi bevittnat svårigheter som coronapandemi och krig i närområdet. Dessa faktorer har spelat en stor roll och påverkar vårt land i hög grad. Inte tu tal om det. Men att som Lindell ge all kredit till den tidigare S-regeringen för stöd till kommuner och företag är att slira lite på händelserna i riksdagen. Det fanns ett brett politiskt stöd för att mildra krisernas effekt och nån opposition fanns knappast mot stödpaketen som regeringen delade ut. Den nya regeringen med stöd av SD kommer ställas inför minst lika stora svårigheter på grund av yttre omständigheter som den förra. Men nu har vi en ny majoritet som prioriterar lite annorlunda och borgar för ett mer ansvarsfullt hanterande av skattemedel och sparsamhet.

”Det är inte rimligt att ta mer pengar från Hässleholmarna, utan att våga prioritera först.”
Annons

I Hässleholm har styret lagt fram ett budgetförslag där bibehållen skattenivå är ledordet. I tider som dessa är en skattehöjning ingen önskvärd pålaga hos invånarna. Det är inte rimligt att ta mer pengar från Hässleholmarna, utan att våga prioritera först. Kärnverksamheten står i fokus hos förvaltningarna och ansträngningar kommer att göras för att upprätthålla samt förbättra densamma.

Sven Lundh (SD)

Stefan Larsson (M)

Simon Berneblad (KD)

Annons
Annons
Annons
Annons