Annons

Foten måste sättas ner hårt och fort

N-A Ransgård slår huvudet på spiken vad beträffar nedmonteringen av vårt samhälle och land när vi tillåter detta daltande med ”problemungdomar” som härjar nästan fritt med vandalism, sprängningar, skjutningar, you name it.
Samhällsutveckling • Publicerad 15 juni 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Riksdag och regering måste sätta ner foten snart, och hårt.
Riksdag och regering måste sätta ner foten snart, och hårt.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det tillkom ju en ny regering, som lovade vitt och brett att skärpa lagarna för dessa rötägg. Man ska väl inte ha för höga förhoppningar att nåt ska hända efter 7-8 månaders regerande.

Kvarnarna uppe i huvudstaden mal långsamt. Man kan bara hoppas att något sker snart när det gäller åldersgruppen 12-15 år.

Annons

För det är ju dessa snorvalpar som skickas ut med både vapen och sprängmedel. Och skulle denna snorvalp åka fast, även om ett mord är inblandat, ja då får denna slyngel, max två års ungdomsvård. För att sedan rymma från ett ”låst” SIS-hem.

”Detta låter som om domedagen är nära antågande, men om vi agerar nu och meddetsamma, så kan vi fortfarande leva tryggt i detta vackra land.”

Och vem dömer dessa individer, jo domstolarna, som har för vana att döma i den lägre straffskalan.

Och skulle denne nämndeman vara åt vänster, ja då blir straffen lägre. Också en gammal förlegad företeelse, att nämndemän är politiskt tillsatta.

Jag har många gånger skrivit om vårt Grönköping eller bananrepublik.

Från att ha varit en trygg liten oas, det Sverige man växte upp i.

Där en fredagsfylla i folkparken var huvudnyhet i tidningen. Och mord, ja det hände kanske nån annanstans i landet, väldigt sällan.

Vi har fått hit många fina invandrare hit till Sverige efter 2:a världskriget. Och mer eller mindre alla har funnit sej, och kommit med sina traditioner. Pizza, kebab, falafel, ja listan kan göras lång.

Om inte regering och riksdag sätter ner foten väldigt snart och hårt. Då kommer vårt vackra Sverige, snart att falla offer för dessa onda krafter. Man kan likna det vid en liten obetydlig fläck på kroppen. Om inget görs kommer denna fläck att växa till en cancer som sprider sej.

Detta låter som om domedagen är nära antågande, men om vi agerar nu och meddetsamma, så kan vi fortfarande leva tryggt i detta vackra land.

Erik Bergström, Stoby

Annons
Annons
Annons
Annons