GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fri parkering utan bötesrisk är en stor konkurrensfördel

Roger Hildebrands inlägg ”Aldrig varit problem att hitta en ledig parkeringsplats”, Kb/NSk (15/6), visar tydligt hur de invanda handelsrutinerna av dagligvaror och livsmedel, ibland flera gångar i veckan år ut och år in, ”biter sig fast” i kundernas rutiner.
P-skiva • Publicerad 18 juni 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det har införts krav på p-skiva utanför Ica i Åhus, vilket upprört flera insändarskribenter.
Det har införts krav på p-skiva utanför Ica i Åhus, vilket upprört flera insändarskribenter.Foto: Filip Edvardsson

På den vanliga affärsparkeringen, för många Åhusbor, sedan köpmannen Oskar Andersson startade sin affär i Åhus, och efter Oskars frånfälle, vidarefört av Familjen Andersson, var det aldrig fråga om att övervaka eller ta betalt för parkering, då affären under alla decennier haft mycket gott rykte välmeriterad personal och god lönsamhet.

”Girighetens fula tryne” visar sig nu, när en ny fastighetsägare tagit över, och denna vill ta ut mesta möjliga ”vinst” på sin investering, då är det självklart, för vederbörande, att även parkeringsområdet skall ”övervakas”. För detta ändamål har fastighetsägaren, enligt Skånsk Parkerings vd Fredrik Persson, tecknat ett flerårigt avtal med Skånsk Parkering AB, om att övervaka och bötfälla när det framgår att ”parkering utan att ha följt föreskrift om mätarens användning P-mätare”. En något märklig skrivning på böteslapparna, när det icke finns någon Parkeringsmätare på hela parkeringsområdet.

”Med denna, fastighetsägarens ”politik”, och dagens högkostnadsläge är det klart många kunder söker nya inköpsställen.”

Det myckna ”böteslappande”, som förekommer på affärsparkeringen kring Ica Kvantum i Åhus, ofta på grund av stress, okunskap och glömska, ställer naturligtvis till mycket bekymmer för hyresgästerna med Ica Kvantum i spetsen, då livsmedelskunderna, nu det är hög inflation med ”dyrtid” till följd, hellre handlar hos konkurrenterna i Åhus med fri parkering. Skånsk Parkerings vd Fredrik Persson omtalar, i brev till mig, att parkering är gratis, men att P-skiva, parkeringsmätare nämns icke, skall synas, om icke kostar det 400 kronor. På grund av ”långtidsparkeringar” tar de betalt för tid efter 2 timmar och 29 minuter. En klar ursäkt för det mycket böteslappande.

Har man drabbats en gång är det icke många som vill riskera att böta ytterligare 400 kronor på grund av glömska, eller annan orsak. Det var så illa att ett par seniorer jag känner väl, hade glömt att sätta sitt parkeringstillstånd för rörelsehindrade i bilfönstret (parkeringstillståndet var icke fast på grund av stöldrisken). För detta misstag ”serverades” paret en helt orimlig bot på 1 000 kronor. Med denna, fastighetsägarens ”politik”, och dagens högkostnadsläge är det klart många kunder söker nya inköpsställen, där de i dagens stress icke behöver riskera extra kostnader i form av bötfällning på affärsparkeringen. När girigheten får styra, blir det sällan bra!

Svend E. Pedersen, Åhus

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.