Annons

Grötdebatten måste ses i sin kontext

Lena Anderssons numera närmast legendariskt hatade artikel om havregrynsgröt behöver inte nödvändigtvis placeras åt en slags skuldbeläggande höger à la ”skärp dig”.
Konsumtion • Publicerad 4 juni 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lena Anderssons numera närmast legendariskt hatade artikel om havregrynsgröt måste ses i sin kontext.
Lena Anderssons numera närmast legendariskt hatade artikel om havregrynsgröt måste ses i sin kontext.Foto: MAJA SUSLIN / TT

Det har funnits en hel del projekt inom socialdemokratin som varit rätt uppfordrande såsom läsecirklar, nykterhetsrörelsen och till viss del även den ursprungliga idén om bostadsrätt; att man i kollektivistisk anda äger en andel av fastigheten, man tar en liten risk och får ansvarskänslan på köpet.

Det bör också framhållas att hennes debattartikel kommer i en kontext av överkonsumtion och närmast provocerande låga räntor till lån, vilket uppmanar till överkonsumtion som inte sen lämnar marginaler.

”Borde inte pandemin lärt oss lite att ”sylta och safta och frysa in”?”
Annons

Vidare alla dessa barnfamiljer som bara ”måste” ha största Netflix, ösa fräcka elektroniska leksaker över sina prinsar och inte har nått som helst begrepp om hushållande i kärvare tider som snarare behövt läsa mer av hennes både skönlitteratur och debattartiklar.

Och slutligen, borde inte pandemin lärt oss lite att ”sylta och safta och frysa in”?

Jesper Nordström

Annons
Annons
Annons
Annons