Annons

Hade man gett SD rätt hade de aldrig kommit in i riksdagen

I Kb/NSk den 26 oktober jämför Ulf Löfgren Centerns förflutna med Sverigedemokraterna av idag och jag håller helt med om hans synpunkter.
Politik • Publicerad 1 november 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För tolv år sedan fick en 31-årig Jimmie Åkesson fira att hans parti kom in i riksdagen. Nu är SD Sveriges näst största parti. Ett resultat av övriga partiers hantering av invandringsfrågan, enligt skribenten.
För tolv år sedan fick en 31-årig Jimmie Åkesson fira att hans parti kom in i riksdagen. Nu är SD Sveriges näst största parti. Ett resultat av övriga partiers hantering av invandringsfrågan, enligt skribenten.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Dock berörs inte anledningen till SD:s stora framgångar. Enligt min mening visar inte framgången för SD att Sverige blivit mer rasistiskt. Orsaken till framgångarna är i stället de övriga partiernas (både från höger och vänster) idiotiska hantering av SD ända från början.

Utan att ha någon statistik, så vågar jag gissa på att 70 procent av Sveriges befolkning ansåg att vi tog emot för många invandrare. Detta inte för att de var invandrarfientliga eller rasistiska, utan för att de insåg att om vi tar emot fler än vi klarar av, så kommer det att bli utanförskap och därigenom ökad brottslighet. Inte för att invandrarna är mer brottsbenägna än andra, utan för att arbetslöshet och armod inte ger mycket val, oavsett om man är svensk eller utlänning.

”Man behöver inte ha mycket mellan öronen för att inse vad detta skulle leda till.”
Annons

I stället för att erkänna att SD hade rätt i denna fråga (oavsett avsikten) så gick övriga partier ut och stämplade dem som hade samma åsikter som rasister. Man behöver inte ha mycket mellan öronen för att inse vad detta skulle leda till när det gäller rösterna på SD och detta beteende från övriga partier har fortsatt och fortsätter. Hade man i stället gett SD rätt i denna fråga och från början infört de restriktioner man sent omsider gjort nu, tror jag inte ens att SD kommit in i riksdagen.

Jan Lindh

Annons
Annons
Annons
Annons