Annons

Hanna Nilsson (SD) kocken till den politiska soppan

När Hanna Nilsson (SD), oppositionsråd i Hässleholm, i en insändare beskriver situationen i kommunen som en politisk soppa kan jag inte annat än undra om hon förstår hur hon själv har bidragit till soppan.
Turbulens • Publicerad 3 juni 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kittet som håller samman de andra partierna är inte motviljan mot SD och Hanna Nilsson, utan önskan om att få slut på skandaler och kunna jobba framåt.
Kittet som håller samman de andra partierna är inte motviljan mot SD och Hanna Nilsson, utan önskan om att få slut på skandaler och kunna jobba framåt.Foto: Simon Rehnström

Hon var trots allt själv kocken när soppan tillagades något som hon verkar oförmögen att förstå än idag. Genom att använda uttryck som ”befästa vår ställning” och ”störta regeringen” är det lätt att dra paralleller till krigföring och strategier som inte är förenliga med Sveriges politiska system som bygger på demokratiska processer och val.

Hon diskuterar kommunens framtida riktning och partiernas ideologiska kompasser i ett negativt ordalag, men kan det vara så att övriga partier – det du kallar den oheliga alliansen – har lyssnat av vad vi kommuninvånare önskar av vår ledning och gör sitt yttersta för att det skall bli en konstruktiv fungerande ledning som kan arbeta för kommunens bästa?

”Kittet som hon nedlåtande kallar sammanhållningen mellan partierna kan vara önskan att göra bättre och leda kommunen framåt utan fler skandaler och maktmissbruk för att kunna fokusera på kärnfrågorna.”
Annons

En viktig sak att påminna om är att Hanna Nilsson valde att sitta kvar och på så vis blev SD av med den ledande positionen som de hade i Hässleholm, så den enda som kan klandras för ledningsskiftet är Hanna Nilsson själv. Kittet som hon nedlåtande kallar sammanhållningen mellan partierna kan vara önskan att göra bättre och leda kommunen framåt utan fler skandaler och maktmissbruk för att kunna fokusera på kärnfrågorna.

För även om Hanna Nilsson gärna vill lyfta att SD är i majoritet så har 70 procent av invånarna i denna kommun inte röstat på SD utan valt att lägga våra röster på de övriga oheliga partierna.

Saskia

Annons
Annons
Annons
Annons