GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Har förvaltningschefen tagit fel beslut?

Den 24/9 under Debatt skriver ”en röst från insidan” att ”flera kollegor har valt att arbeta kvar på skolan på grund av den 'omstridda rektorn' – en rektor som lyssnar, är engagerad, som vågar göra nödvändiga förändringar och ser nu framåt.”
Montessori • Publicerad 30 september 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hässleholms Montessoriskola.
Hässleholms Montessoriskola.Foto: Kristina Höjendal

Jag kan bara tolka detta som att förvaltningschefen gjort en helt annan bedömning. I annat fall skulle förvaltningschefen låtit rektorn varit kvar, med maximal stöttning, för att visa på ett bra förändringsarbete är på gång med ett duktigt ledarskap. Eller, så har ni en svag förvaltningschef som inte vågar stötta sin personal. Den bedömningen får ni själv göra.

Vidare skriver du att ”vårdnadshavare och personal som i det tysta går till tidningen, förvaltningen och politiker och beklagar sig, slår på stora trumman att nu är det illa på Hässleholms Montessoriskola: 'Hässleholms bästa skola håller på att utarmas, de bästa lärarna slutar' hur känner vi som är kvar när vi läser det i tidningen?”

”Jag förutsätter att din förvaltningschef har analyserat händelsen och kritiken mycket noga och därför tagit ett klokt beslut.”

Jag förutsätter att din förvaltningschef har analyserat händelsen och kritiken mycket noga och därför tagit ett klokt beslut.

Ni lärare ska vara stolta över er profession och vara lyhörda för kritik. Ni gör ett bra jobb är jag helt övertygad om. Ni har era regler och lagar att gå efter. Men vi föräldrar måste också få ha synpunkter på hur våra barn hanteras.

Skattebetalare med ledarerfarenhet

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.