GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hota med att flytta för att slippa p-skivorna

Håller med Roger Hildebrand om p-skiva i Åhus.
P-skiva • Publicerad 17 juni 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten tycker att butikerna borde hota med att flytta, för att få markägaren att ta bort kravet på p-skiva.
Insändarskribenten tycker att butikerna borde hota med att flytta, för att få markägaren att ta bort kravet på p-skiva.Foto: Mikael Persson

Själv är jag sommarboende i Åhus. Flyttade ner i april och det första jag fick var en p-bot på 400 kronor.

Jag har bott i Åhus under sommarmånaderna i över 30 år. En härlig by utan parkeringsautomater och alltid lätt att parkera.

Nu detta nya påfund med p-skiva i Åhus. P-skivan introducerades i Paris 1957 för att förhindra långtidsparkering av bilar. Jag kan tänka att problemet med parkering var lite större i Paris än i Åhus. I förra veckan hade jag besök av goda vänner från Chile. De stannade utanför Ica för att handla. De hade ingen aning om p-skiva och fick då 400 kronor i p-böter. Likaså några vänner från Uppsala, 400 kronor i p-böter.

”Ica skyller på att det är fastighetsägaren/markägaren som vill ha detta system. Detta måste gå att förhandla bort.”

Så bara för att jag befinner mig i Åhus har det inkasserats 1 200 kronor i p-böter i rask takt. Ingen av dem har hört talas om att det är parkeringsavgift på en Ica-butiks parkering.

Ica skyller på att det är fastighetsägaren/markägaren som vill ha detta system. Detta måste gå att förhandla bort.

Systembolaget kan hota med att flytta tillbaka till lokalen vid Coop och Ica borde ha så pass stor makt att inte acceptera detta som drabbar deras kunder med ganska höga kostnader. Men som sagt, numera finns det alternativa butiker i Åhus för dagligvaror. Ica i Åhus är dock en bra butik att handla i, men jag är lite stressad ibland och samtidigt lite glömsk så det är lätt hänt att missa p-skivan.

Rolf Hörlin

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.