GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur går det egentligen till när kommunen tillsätter sina chefer?

När man läser artikeln om Marion Lundh i Kb/NSk den 24/1, kan man inte undgå att ta sig för pannan och undra över kommunens agerande!
Rekrytering • Publicerad 25 januari 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialförvaltningen i Hässleholm.
Socialförvaltningen i Hässleholm.Foto: Simon Rehnström

Kan inte låta bli att jämföra med fall där stafettläkare fått sparken från en vårdcentral men som sedan blivit anställd av en annan. Man kan fundera över om Petter Hector, som anställt ML är lämplig att göra detta? Att ta referenser med mera är för mig en självklarhet och då borde ML:s historik kommit fram.

Marion Lundh.
Marion Lundh.Foto: Lena Ehring

Att till exempel inte acceptera IVO:s avslag borde vara olagligt. Kommer hon i framtiden att agera självständigt utan överordnads direktiv och anvisningar? Hon är dessutom föremål för utredning hos Ekobrottsmyndigheten. Vad händer om hon fälls? Om hon får avsked från kommunen är det säkert inskrivet en häftig fallskärm.

”Vad händer om hon fälls? Om hon får avsked från kommunen är det säkert inskrivet en häftig fallskärm.”

ML bedriver tydligen två företag. Kan det påverkas av de närliggande arbetsuppgifterna inom kommunen? Får man göra detta utan kommunens godkännande? På ”min tid” fick man inte ha extra arbete utan arbetsgivarens medgivande. Hur är det idag?

Mina funderingar handlar inte enbart om hur den ekonomiska styrningen ska bli med tanke på ML:s bakgrund. Tänker ännu mer på ML:s kompetens att styra en verksamhet som IVO sagt att hon inte får bedriva själv.

Anders, en mycket orolig Hässleholmare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.