Annons

Inte glasklart på vilket parti rösten ska läggas

Så är det då snart dags igen och jag syftar förstås på höstens val.
I skrivande stund är det 77 dagar kvar till höstens stora begivenhet och nu kommer vi att, från politikens sida, matas med det ena “köttbenet” efter det andra.
Politik • Publicerad 2 juli 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten funderar på huruvida vederbörande överhuvudtaget ska rösta.
Insändarskribenten funderar på huruvida vederbörande överhuvudtaget ska rösta.Foto: JESSICA GOW / TT

I veckan kunde vi se Anders Ygeman och Morgan Johansson stå vid podiet med allvarliga nunor och berätta att nu minsann ska det bli ordning på torpet. Språkkrav ska bli obligatoriskt för våra invandrare och likaså ska det tryckas på vikten av att komma i arbete.

Vidare ska man i betydligt större utsträckning utvisa personer som inte har rätt att vistas i landet. Men vänta nu… jag tycker mig ha hört detta tidigare. Ja just det, detta har SD pratat om under många år men på Ygeman/Johansson lät det precis som om det var något de hade knåpat ihop. Ja kappan kan vändas på flera olika håll beroende på hur vinden blåser. När SD, för mer än tio år sedan pratade om just detta var det flera som skrek i högan sky och det var ju tabu att tänka så. Tänkte man själv i dessa banor fick man göra det på sin egen kammare, helst med stängd dörr och släckt belysning, annars blev man utpekad som rasist.

”Jag har tidigare varit ganska säker på mitt val men nu vacklar jag och funderar på om jag överhuvudtaget ska rösta på någon.”
Annons

Andra exempel på hur den politiska kappan följer vinden är Nato- respektive energi-frågorna. Morgan Johansson förresten, han låter som min gamla LP-skiva med hack i… jag citerar honom: “vi har aldrig haft så många poliser som nu” och “socialtjänsten ska få mer resurser”. Det han inte nämner är att många poliser har lämnat yrket och att 30 procent av platserna på Polishögskolan står tomma trots att inträdeskraven har sänkts.

Om man räknar på hur många fler medborgare vi är så är det idag färre poliser som ska tjäna medborgarna än tidigare. Likadant är det inom Socialtjänsten där många erfarna medarbetare slutar och där nyutbildade med, enligt expertisen, felaktig utbildning ska arbeta med grovt kriminella ungdomar. Om detta pratar man inte.

Vilket parti ska man då lägga sin röst på? Detta är verkligen inte glasklart. Jag har tidigare varit ganska säker på mitt val men nu vacklar jag och funderar på om jag överhuvudtaget ska rösta på någon som ska representera mig i denna gigantiska sandlåda som kallas riksdagen. En sandlåda som ständigt verkar fyllas på med ännu mera sand och med ännu fler spadar och hinkar!

Som vi ju kan höra i debatten så är det stora skillnader mellan partierna i synen på hur riket ska styras. På en punkt verkar dock några vara överens, och detta gäller inom alla partier, jag tänker förstås på synen att man som folkvald står lite högre i rang än vi vanliga gräsrötter och därför kan bete sig lite som man vill.

Man kan väl inte tolka det på annat sätt när det uppdagas det ena fusket efter det andra. Detta förekommer i såväl kommunerna som på riksnivå. Det är fusk med boendet, fusk med svart arbetskraft och fusk med bygglov och det som kommer fram är förmodligen bara “toppen på isberget”. Så varför ska de få min röst? Jag tvekar och avslutar med ett citat från Winston Churchill: “en del människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull”.

Johnny Hansson, Hammar

Annons
Annons
Annons
Annons