Kan ett lokalt parti vara en byggsten i en demokrati?
Men vi får inte göra som vi vill och vi får inte säga vad som helst. Det finns gränser. Naturligtvis får vi bilda ett lokalt parti. Bara man följer de etiska och juridiska regler som finns.
Naturligtvis ska man kunna driva igenom en folkomröstning, men sunt förnuft säger väl att man ska respektera utfallet och inte fortsätta motarbeta och sabotera för den sida som vann tävlingen!? Osportsligt!
Är målsättningen att röra om i grytan är jag mycket tveksam. Det kan i bästa fall betyda att lyssnarna börjar reflektera och ta ställning. Men, det får inte bli ett allmänt gnällande. Att ständigt leta fel och värva sympatisörer som letar fler fel... Pessimistvänner som tävlar om att vara värst. Det är inte konstruktivt!
Det är intressant att fundera över varför man använder en sådan taktik.
”Lokala partier ska skapa en positiv atmosfär som lockar fler att engagera sig politiskt och inte tvärt om.”
Är det Jantelagen som utlöser processen? Är man avundsjuk på någon? Får grannen mer än jag? Får den ene föreningen mer bidrag än den andre?nÄr det missnöje med ledningens beslut? Har de inte förstått min talang? Har jag fått fel betyg?
Är målsättningen i stället positiv, som att ge förslag till förbättringar, att vidareutveckla även andras förslag i stället för att kritisera och nedvärdera, kan situationen bli en helt annan. Lokala partier som söker samarbete i stället för splittring har verkligen berättigande i en kommun! Men resultatet ska bli gemensam uppslutning. Inte kaos.
Lokala partier ska skapa en positiv atmosfär som lockar fler att engagera sig politiskt och inte tvärt om. Politikerna ska inte göra det omöjligt för duktiga tjänstemän att trivas.
Omsättningen på tjänstemän är kanske ett mått på politikernas kompetens?!
Jonny Åkesson