Annons

Känner mig lurad av Osbybostäder

Jag fryser och jag förstår att så blir min framtid efter uttalandet som projektchef Leif Holmberg, Osbybostäder, ger på frågan som journalist Katarina Bexell ställer till honom tisdagen den 4 oktober 2022.
Trygghetsboende • Publicerad 6 november 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är missnöjd med temperaturen på Solgården i Osby, och på oförståelsen som Osbybostäder visar för de boende på trygghetsboendet.
Insändarskribenten är missnöjd med temperaturen på Solgården i Osby, och på oförståelsen som Osbybostäder visar för de boende på trygghetsboendet.Foto: Katarina Bexell

Journalistens fråga: ”Att höja någon grad till är inte aktuellt?”

Leif Holmberg svarar: ”Nej, äldre är mer stillasittande och kan uppleva att det är kallare än det är.”

Annons

Min kommentar: Just för att vi äldre är mer stillasittande av olika anledningar som följer med högre ålder och känner kylan mer borde det vara självklart att vi behöver mer värme än Osbybostäder erbjuder. Vi skall väl inte straffas för att vi är gamla? Av det inkonsekventa svar som Leif Holmberg ger framgår tydligt att han inte förstår sig på pensionärers behov.

Toalettgolvet är med klinkers utan värme.

När jag påpekade detta för receptionisten på Osbybostäders kundcenter föreslog hon att jag skulle ha dörren till toaletten öppen. Hur kan det hjälpa? Vem vill ha dörren till toaletten öppen i sin lägenhet?

”Meningen är väl inte att när man bor på trygghetsboende skall behöva värmefläkt och betala höga elkostnader själv?”

Vid vårt bostadsmöte den 18 oktober vittnade mer än en om att det var kallt på golvet på toaletten, liksom på övriga golv i lägenheten. En deltagare hade löst problemet med kylan i badrummet genom att skaffa värmefläkt. Ingen kommentar från Osbybostäder kring det.

Jag läser i mitt hyreskontrakt: ”Värme ingår i hyran.” Vilken värme då? Har Osbybostäder glömt värmen på toaletten? Jag är 86 år och opererades nyligen för bröstcancer och tvingas av Osbybostäder att duscha i ett kallt rum utan värme. Man kan inte tro att något sådant händer i modern tid. Och det ska vara ett trygghetsboende för 70+. Meningen är väl inte att när man bor på trygghetsboende skall behöva värmefläkt och betala höga elkostnader själv? Jag känner mig lurad av Osbybostäder.

Ulla Björk, boende på Solgården i Osby, trygghetsboende för 70+

Annons
Annons
Annons
Annons