GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klasskillnader är ett resultat av individers egna val

Tankar kring Anna Wallentheims (S) debattartikel ”Därför måste vi parat om klass även 2022”, publicerad 5 januari.
Socialdemokrati • Publicerad 18 januari 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att den som städar ditt kontor skulle vara i en lägre klass än du eller någon annan i chefsställning, är för mig helt obegriplig.”
”Att den som städar ditt kontor skulle vara i en lägre klass än du eller någon annan i chefsställning, är för mig helt obegriplig.”Foto: Janerik Henriksson / TT

Anna Wallentheim, du har med ditt inlägg gjort en utomordentlig bra sammanfattning av socialdemokratins tillkortakommande.

Du skriver: ”Under lång tid har vi byggt upp och normaliserat ett klassamhälle”. Citat slut.

Jag har genom hela mitt vuxna liv, cirka 60 år, lyssnat till politikernas argument, speciellt i valtider. Ditt parti har med beundransvärd envishet skanderat om ökat jämlikhet, dock är resultatet enligt dig föga beundransvärd.

Om jag har förstått allting rätt har vi skolplikt i Sverige. Det måste ju innebära att vi från början har fått samma förutsättningar att tillägna oss grundläggande kunskaper, efter förmåga så klart.

”Anna Wallentheim, hur många gånger de senaste 70 åren har ditt parti haft mandat att få den jämlikhet som ni, tro det eller ej, strävar efter?”

Att vi sedan använder dessa kunskaper efter eget tycke, ligger helt i den mänskliga natur.

Någon använder den inhämtade kunskap till att starta ett världsomspännande varuhus, och andra slår i spik.

Att den som städar ditt kontor skulle vara i en lägre klass än du eller någon annan i chefsställning, är för mig helt obegripligt, enligt principen allas lika värde, om du mot förmodan inte anlitar städhjälp som är efterlyst av polisen och vistas illegalt i landet.

Av en ren tillfällighet, tror jag, var på ledarsidan samma dag, den 5 januari, en mycket välskriven artikel, som på ett informativt sätt belyser dina partikollegors sätt att slingra sig, för att få oss till att tro på dom, men då även vi som har lämnat skolan bakom oss, kan ha egna åsikter har vi mycket svårt att svälja allt örongodis som ni försöker mata oss med.

Så Anna Wallentheim, hur många gånger de senaste 70 åren har ditt parti haft mandat att få den jämlikhet som ni, tro det eller ej, strävar efter?

De två sista mandatperioder, åtta ÅR!, skulle väl ändå vara tillräckligt med tid för att få en ändring till stånd, eller är det bara luftslott ni bygger?

Hem

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.