GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klimatalarmisterna är desperata

Jag kan inte tolka de ”rallarsvingar” som Dolores Öhman, den 28 juli och Peter Groth den 29 juli, delar ut på Kb/NSk:s insändarsida.
Väder • Publicerad 4 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Försöker klimatalarmister skrämma väljarna att rösta på Miljöpartiet?
Försöker klimatalarmister skrämma väljarna att rösta på Miljöpartiet?Foto: Johan Jeppsson

Dessa politiker har tydligen, fortfarande, inte lärt sig att skilja på väder och klimat. Eller kan det vara så enkelt att de försöker skrämma väljarna att rösta på MP?

Seriösa vetenskapsmän påpekar ofta att klimat mäts över långa perioder. Inte enstaka år. Inte ens över tiotals år utan betydligt längre perioder. Alarmisterna hänvisar oftast till politiskt valda ”paneler” och närliggande prognoser. De är ivrigt påhejade av massmedia. Inte minst SVT, med Erika Bjerström som en av de ledande domedagsprofeterna.

”Seriösa vetenskapsmän påpekar ofta att klimat mäts över långa perioder.”

Seriösa vetenskapsmän, som har oerhört svårt att ta sig igenom mediebruset, redovisar förändringarna med styrkta siffror som till exempel hur många millimeter havet stigit de senaste 100 åren eller hur mycket koldioxid ett stort vulkanutbrott resulterar i.

Ett bra exempel på hur vädret, inte klimatet, växlar, ges av journalisten Stefan Olofson i Norra Skåne den 27 juli. Där ger han en humoristisk men ändå verklighetstrogen bild av hur media och publicitetshungriga politiker, under 50 år, hoppat mellan hot om global uppvärmning och en ny istid.

Det var kanske hans krönika som fick Öhman och Groth att ”löpa amok”. Ibland är hoten uppenbart styrda av önskan att höja skatten. Den hysteriska jakten på koldioxid som vi människor bedriver, är ju av marginell betydelse. Det visade 2 års inbromsning av samhället i samband med coronapandemin.

Rolf Tronäss, veteran med bra ”väderminne”

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.