Annons

Kvalificerat vansinne att lägga ännu mer på skrytbygget

Nu får det väl ändå vara nog! Läste i Norra Skåne att man begär ytterligare 30 miljoner till för det nya badhuset i Hässleholm, det vill säga totalt 405 miljoner. Detta måste vara kvalificerat vansinne när ekonomin är usel och ränteläget är det högsta på många år!
Simhall • Publicerad 24 juni 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristianstads nybyggda badhus har redan ekonomiska problem.  Det hade varit bättre att renovera Hässleholms fyra badhus än att bygga ett nytt.
Kristianstads nybyggda badhus har redan ekonomiska problem. Det hade varit bättre att renovera Hässleholms fyra badhus än att bygga ett nytt.Foto: Mikael Persson

Hur tänker man i kommunledningen tillsammans med den så kallade badhusgruppen? Vi har fyra badhus eller simhallar om ni så vill i kommunen som genom renovering, rening och ventilation har en beräknad livslängd i trettio år till. Varför brådskar det att uppföra ett skrytbygge i centralorten? Är det för att ta död på simklubbar, simskolor och skolornas behov av dessa anläggningar i kransorterna? Det finns säkert lokala företag och hantverkare som är beredda att ställa upp för renovering och öppning av dessa anläggningar. Eller är ni helt i händerna på Peab?

”Tänk om och spara minst 100 miljoner åt kommunen genom föreslagna åtgärder, anser vi som värnar om kransorterna.”

I fullmäktige påtalades närheten till Kristianstads nybyggda badhus som redan har ekonomiska problem. Det är endast de mest bemedlade som får möjligheten att besöka ett sådant tänkt skrytbygge i centralorten Hässleholm, anser en som värnar om kransorterna!

Annons

Tänk om och spara minst 100 miljoner åt kommunen genom föreslagna åtgärder, anser vi som värnar om kransorterna.

Göran Jönsson med flera i Sösdala

Annons
Annons
Annons
Annons