Kylan gör att elever underpresterar!

Eleverna på Humleskolan i Bromölla sitter och fryser hela dagarna. Vi behöver ha på extra kläder. Temperaturen i vårt klassrum ligger mellan 16-18 grader. Ledningen skrattar åt oss.
Humleskolan • Publicerad onsdag 12:00 • Uppdaterad torsdag 08:29
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Eleverna på Humleskolan i Bromölla fryser.
Eleverna på Humleskolan i Bromölla fryser.Foto: Mikael Persson

På Humleskolan i Bromölla kommun sitter elever och fryser, temperaturen är lägre än vad det ska vara i stillasittande miljöer.

Den ligger på 16-18 grader, en dag var det till och med 14 grader i fönstret men oftast ligger det på 17 grader, 18 grader. Enligt Skolvärlden och SVT Nyheter ska temperaturen i lokaler med stillasittande arbete vara på 20-24 grader.

Vi sitter och fryser så mycket att det blir svårt att arbeta, betygen har till och med sänkts för en person i klassen på grund utav kylan.

”Man måste ha extra kläder under för att det är för kallt och enligt ordningsregler på skolan får vi inte ha jacka och ytterkläder inomhus.”

Vi har tagit upp detta till ledningen på skolan men de skrattar åt oss och det tas inte på allvar. Vi ska tydligen ha golvvärme på skolan vilket inte fungerar då man inte märker någon skillnad, vi få inte sätta in element eller sånt heller. Man måste ha extra kläder under för att det är för kallt och enligt ordningsregler på skolan får vi inte ha jacka och ytterkläder inomhus.

Vad är det kommunen lägger pengarna på som gör att de inte kan höja värmen? Är det viktigare än att höja värmen så inte elever sitter och fryser och inte kan arbeta.

Vad finns det för anledning till att det inte går att höja värmen? Varför ska vi elever behöva sitta och frysa?

Och om folk tänker att elen är dyr och pengar måste sparas, vilket vi fattar, är det verkligen värt att vi elever ska sitta och frysa så mycket att det sänker våra betyg? Tänk om kylan i skolan gör att vissa elever inte kan få en bra utbildning för betygen sänkt av kylan. Vad är det som pengarna läggs på?

Snälla Bromölla kommun öka värmen så vi slipper sitta och frysa!

En elev på Humleskolan i Bromölla kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.