GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Liberala rättigheter i riskzonen med en röst på SD

Slutreplik från Gay Glans till Torgny Holmberg (SD).
Ideologi • Publicerad fredag 18:00
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
HBTQ-protester utanför parlamentet i Ungerns huvudstad Budapest under förra sommaren.
HBTQ-protester utanför parlamentet i Ungerns huvudstad Budapest under förra sommaren.Foto: Szilard Koszticsak

Bäste Torgny. Du lyckas med konststycket att i din replik om SD:s nazistiska rötter och politik idag, mest bara skriva om dig själv. Jag påstår inte att du är nazist. Jag skriver inte om dig överhuvudtaget. Däremot hyllar jag din faster som var en beundransvärd entreprenör, vilket jag tror att vi är överens om.

Istället för att diskutera dig och din politiska bakgrund, uttryckte jag i min artikel en förhoppning om att de som överväger att rösta på SD skall tänka sig noga för. Detta eftersom du i så fall ger SD mandat till mycket mer än enbart att minimera invandringen. Du ger partiet dessutom mandat att begränsa och styra public services uppdrag. Du ger partiet rätt att inskränka aborträtten och HBTQ-personers rättigheter.

”Istället för att diskuterar dessa centrala frågeställningar väljer du att skriva om dig själv och dina politiska förebilder, vilket är ointressant i sammanhanget.”

Istället för att diskuterar dessa centrala frågeställningar väljer du att skriva om dig själv och dina politiska förebilder, vilket är ointressant i sammanhanget. Du bemöter inte heller med ett ord det faktum att SD:s systerpartier i Ungern och Polen har genomfört och genomför omfattande angrepp på demokratin och den liberala staten. Det är också vad du riskerar i Sverige med ett starkt mandat för SD.

Så min fråga till dig som funderar på att rösta på SD kvarstår – är det ett pris du är beredd att betala?

Gay Glans, partilös

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.