GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Märkligt att skylla era egna tillkortakommanden på MP

Jag började skriva ett längre inlägg angående det totala intellektuella haveriet från Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Ronny Larsson i Kvistalånga angående maten till de äldre i kommunen.
Äldremat • Publicerad 28 maj 2022 • Uppdaterad 30 maj 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skyll inte planen på Miljöpartiet, bara för att den innehåller ordet ”klimat”, skriver debattören.
Skyll inte planen på Miljöpartiet, bara för att den innehåller ordet ”klimat”, skriver debattören.Foto: Marika Höghäll

Men jag såg att allt bra hade redan sagts från både Dolores Öhman (MP) och Lars Nord. Så jag ska kortfattat påpeka en sak som våra kära högerpartier och debattörer från slätten helt har glömt.

Det är ni som har det politiska mandatet att göra förändringar i kommunen, för det är ni som styr! Ingen annan. Så om ni tycker att de äldre ska få bättre mat så är nog alla i kommunen helt överens. Men att påpeka era egna tillkortakommanden i tidningar och skylla helt på Miljöpartiet, bara för att ordet “klimat” har tillkommit i det beslutsunderlag som kommuntjänstemännen har tagit fram, visar om inget annat att ni är desperata och tar till barnsliga metoder för att skifta fokus från era brister som ledare i denna kommun. Likt hur era partikamrater skyller ifrån sig de stora bristerna i vård och omsorg i Skåne, trots att det är ni som styr och har ansvaret.

”Det är ni som har det politiska mandatet att göra förändringar i kommunen, för det är ni som styr! Ingen annan. Så om ni tycker att de äldre ska få bättre mat så är nog alla i kommunen helt överens.”

Att försöka slinka undan och klaga över icke existerande problem bara för att ni ser en fiktiv chans att försöka smutskasta Miljöpartiet, ett parti som i alla fall vågar stå upp för sina svåra beslut, visar om inget annat att ett skifte i den politiska arenan är ett måste inför valet i höst. För maken till politiskt haveri har jag aldrig varit med om under mina många år som kommunmedborgare. Detta är i storlek som det totala haveriet när SD och S försökte köpa Brännmästaren och den debatt som följde.

Och maken till haveri från debattörer har jag heller aldrig varit med om. Att man som debattör, Ronny Larsson i Kvistalånga i detta fall, inte kan skriva sina inlägg utan personliga påhopp och faktaresistenta tramserier visar om inget annat att dessa gräsrötter inte har kapacitet att skapa en objektiv och intelligent debatt. Att man som vuxen inte kan hålla sig ifrån förolämpningar och ointelligenta åsikter, visar om inget annat att dessa gräsrötter borde gå en kurs och utbilda sig i det svenska språket. För där finns barn i lågstadiet som kan föra sig i skrift bättre än dessa desperata debattörer.

Väx upp och sluta tramsa!

Ulf Nilsson, medborgare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.