Annons

Mat på bordet lika viktigt som vatten i kranen

Är alltid lika spännande att läsa repliker där man tar en liten fras, sätter den ur sitt sammanhang för att sedan konstruera en halmgubbe (det vill säga ett falskt narrativ) som man sedan enkelt argumenterar ner likt herrarna Andreas Andersson och Anders Fredriksson i Liberalerna.
Vattenförsörjning • Publicerad 5 juni 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Eftersom mat på bordet är viktigt valde vi att ta förvaltningens andra förslag.
Eftersom mat på bordet är viktigt valde vi att ta förvaltningens andra förslag.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det är därför lite tragiskt att det enda herrarna lyckats replikera på är faktafrasen ”vi klarar oss utan vatten i ungefär 72 timmar” där de bedrägligt påstår att styret menar att krisen löses om man får dricka ett glas var 72:a timme? Var som när partikamraten ledamot Månsson, på Ian Fernhedens (SD) jämförelse mellan två siffror i samma storleksordning (för att få uppfattning om dess storlek), ogenerat replikerade en halmgubbe genom att påstå det var samma pengar som åsyftats; något som inte var sant. Kanske borde herrarna Andersson och Fredriksson hämta inspiration från exempelvis partikamraterna Karl Staaf eller Bertil Ohlin som gjort sig åtminstone mer kända för sin hederlighet?

Vad gäller påståendet att vi körde över vår (tekniska) förvaltning är det till viss del sant, förvaltningen hade två alternativ varav de förordade det första mer än det andra. Vår uppfattning var dock att vattentillförseln för vårt lantbruk, det vill säga mat på bordet är mycket viktig; därav att vi valde att ta förvaltningens förslag nummer 2. Det vet självklart herrarna A och A men inte Kristianstadsbladets läsare, där man i stället för fram att förvaltningens förslag var ”väl underbyggt” och med ”spetskompetens”, eftersom syftet är att skapa en bild av att vi inte har koll på läget; något som tycks ligga i så gott som alla uttalanden L gör nuförtiden. Strategi?

”Dock noterar vi att någon saklig motivering till varför förslag A var bättre än förslag B uteblev från Liberalerna, där som sagt vår motivering är att mat på bordet är lika viktigt som vatten i kranen.”
Annons

Dock noterar vi att någon saklig motivering till varför förslag A var bättre än förslag B uteblev från Liberalerna, där som sagt vår motivering är att mat på bordet är lika viktigt som vatten i kranen, och att vi även framåt vill se en stark livsmedelsproduktion i Kristianstads kommun. Ett ganska märkligt förfarande om man nu kallar sig ”liberal”, det fria ordets väktare.

Att påstå styret påbörjat en golgatavandring är minst sagt historielöst, vi har en mycket optimistisk syn på kommunens utveckling och har ett mycket konstruktivt samarbete partierna SD-M-KD emellan; det är också sedan i senhöst en trevlig gemytlig atmosfär i rådhuset. Sen bör ni kanske läsa på kring Marie Antoinette, där herrarna precis som med mig och Ian tillskriver henne (för övrigt en kvinna som fick sitt huvud avhugget) citat hon inte uttryckt, eftersom anekdoten kring den svältande befolkningen som skulle äta kakor (det vill säga inte ”bakelser”) var känd långt innan hennes födelse och upprepades om flera kvinnor under 1700-talet. Den riktiga liberalen Jean-Jacques Rousseau skriver om det redan 1765 i sin sjätte del av boken Bekännelser, och då var Marie Antoinette 10 år. Kanske bör man om man kallar sig ”liberal” göra sin hemläxa innan man baktalar någon som fick sätta livet till i en giljotin? Det gjorde åtminstone Rousseau som fortfarande cirka 250 år efter sin död är relevant som filosof.

Pia Dahlin (SD), ordförande för Tekniska nämnden

Annons
Annons
Annons
Annons