Annons

Moderaterna slår på trumman för formaliteter

Politik • Publicerad 8 september 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Moderaterna borde börja bedriva politik i stället för att fokusera

på halmgubbar.

Filip Persson SD Bromölla kommun.
Filip Persson SD Bromölla kommun.Foto: Paola Nordgren
Annons

Ännu en gång slår Bromöllamoderaterna (M) på den stora trumman i Kristianstadsbladet, samtidigt som när det kommer till kritan fokuserar de i princip endast på formaliteter. I stället för att driva moderat politik så driver de frågor om vem som ska justera protokollet eller hur justeringen ska gå till. Det är varken seriöst eller konstruktivt och utvecklar inte kommunen. Samtidigt är det ett bevis på att M inte har någon egen politik.

Att påstå sig vara ett oppositionsparti som aspirerar på att styra kommunen, men inte lämnar in ett budgetförslag är som att ställa upp i orientering men varken ha karta eller kompass! Främst eftersom budgetförslagen är det främsta politiska verktyget ett parti har. M:s passivitet i frågan innebar därför att det bara vi i SD som utmanade styret med en egen skuggbudget.

Egentligen hade M inte behövt vara oroliga över att vinna en budgetomröstning. Detta eftersom S-och V-Styret hade fått igenom sin budget oavsett eftersom de utgör det största blocket.

Faktum är att när M indirekt stöttade styrets budget så sa de nej till att införa integrationsplikt, nej till att aktivt uppmuntra återvandring och nej till att verka för ökad kollektivtrafik till kransorterna.

I stället sa de ja till att påbörja arbetet med normkritiskt arbete i förskolan. Detta är ett bevis på att Reinfeldts politik fortfarande drivs av partiet lokalt när det väl kommer till kritan.

Det stämmer säkert att vi i SD stöttar styret i 8 av 10 förslag som går till omröstning, men när M och ALT lägger fram oseriösa yrkanden som inte gynnar kommunen så stöttar vi det förslaget som gynnar kommunen och invånarna mest - om vi inte har ett eget yrkande.

Det går samtidigt att konstatera att i de fallen när vi i SD lägger fram äkta politiska förslag så stöttar M styret. Utöver budgetfrågan så stöttade M till exempel S- och V-styret när det kom till hur Olof Palmes plats ska bebyggas eller hur höga musikskoleavgifterna ska vara.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att den vägen M har valt är bara att beklaga, tillsammans hade vi kunnat driva igenom en bra högerpolitik för Bromölla. Eftersom er definition av politik enbart är smutskastning och fokus på formaliteter så är det enbart vi i SD och KD som utgör den seriösa oppositionen idag. Jag hoppas verkligen att M kan bli konstruktiva och släppa Reinfeldts linje för att i stället bli en konservativ kraft i politiken. Både för sin egen skull och för framtiden.

Detta blir vår slutreplik då vi fokuserar på det politiska arbetet.

Filip Persson (SD)

Oppositionsråd

Annons
Annons
Annons
Annons