GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

När tänker polisen ta tag i laglösheten på våra gångbanor?

I måndags morse gick jag ut med hunden på Egna Hem, och när jag rundar vår tomt blir jag påkörd av en cyklist på gångbanan.
Trafikvett • Publicerad 1 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att cykla eller köra elscooter på gångbanan är ett ofog.
Att cykla eller köra elscooter på gångbanan är ett ofog.Foto: Magnus Andersson/TT

Lyckligtvis fick jag endast några skrapsår och hunden klarade sig oskadd.

Jag blev givetvis upprörd, och säger då till cyklisten att det är ett ofog att cykla på gångbanan som är avsedd för fotgängare. Svaret blir att ”det är ju bilar på gatan”, vilket inte är helt överraskande!

”Vid något tillfälle har jag tidigare påtalat detta med cykelproblematiken för polisbefäl, men jag har fått intrycket att inget görs åt detta ofog.”

Vid något tillfälle har jag tidigare påtalat detta med cykelproblematiken för polisbefäl, men jag har fått intrycket att inget görs åt detta ofog. När man ser hur många cyklister och elscooterförare far fram hur som helst på gångbanorna inne i Kristianstad, kan jag inte låta bli att tänka att samhällets acceptans av dessa ofog, är ett symtom på att respekten för lagar och regler mer och mer urholkas.

Min fundering är därför: När tänker polisen ta tag i laglösheten på våra gångbanor?

Göran Anderberg, Kristianstad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.