Ni behöver ägna er åt självrannsakan

När Vilan BoIS i sitt glödande försvarstal på debattsidan den 25 januari påstår att jag, signaturen Fair play, i ett tidigare debattinlägg presenterar ”löjliga påhopp och direkta lögner” om Vilans uppträdande i Jägersborgscupen i Osby, måste jag gå i svaromål och erinra om de rubriker ni orsakade i lokaltidningen mån den 9 januari.
Sportslighet • Publicerad 2 februari 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Er beskrivning av händelserna stämmer inte överens med hur tidningens reportrar rapporterar om den.
Er beskrivning av händelserna stämmer inte överens med hur tidningens reportrar rapporterar om den.Foto: Mikael Persson

Helt objektiva betraktare, nämligen lokaltidningens tre sportreportrar, rubricerar ert framträdande så här ”Hånar motståndarna” och reportaget fortsätter med ”Spelare som hånade och slog mot motståndare och gjorde gester mot publiken. Hetsiga supportrar som sprang in på planen efter semifinalen. Tyvärr var det inte det sportsliga som stod i fokus i Jägersborgscupen när herrarna spelade. Det började redan i gruppspelet där Vilan BoIS både visade sin briljans på plan, men också visade en lite sämre sida när de förnedrade motståndarna när de ledde klart”.

”Det vore nog på sin plats med lite självrannsakan nån kväll i klubbhuset.”

I Vilan BoIS debattinlägg onsdag 25/1 deklarerar ni ”Vi bygger vår förenings- och idrottskultur kring respekt, kärlek och allas lika värde”. Hm? I reportaget ovan hittar jag ”hånade, slog, gjorde gester samt förnedrade”.

Det vore nog på sin plats med lite självrannsakan nån kväll i klubbhuset.

Fair play

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.