Annons

Nordens bästa ortopedi offras för CSK

Nordens bästa ortopedi, det är statusen som Ortopedkliniken på Hässleholms Sjukhus har, som de senaste åren också innehar en universitetsstatus med forskningen de bedriver, kliniken som Region Skåne numera offrar för att bemanna på CSK!
Sjukvårdskris • Publicerad 3 juli 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk till att ortopedin i Hässleholm offras för att bemanningen på CSK i Kristianstad ska klaras.
Skribenten är kritisk till att ortopedin i Hässleholm offras för att bemanningen på CSK i Kristianstad ska klaras.Foto: Per-Erik Sandebäck

Hur kan man som regiondirektör, sjukhuschef, förvaltningschef, verksamhetschef (ni hör, chefer finns det gott om) ta detta beslut?!

De går back över miljonen i veckan samtidigt som köerna växer, och vet vad som finns bakom varje siffra i kön? En människa, som med dagliga smärtor får höra att operationsavdelningen stängts och därmed deras efterlängtade operation blivit inställd, hur länge? Ingen vet!

Annons

Och där står sedan dessa chefer och försvarar det samtidigt som man påstår att patientsäkerheten inte riskeras när personalen skickas till en avdelning de aldrig tidigare satt foten på?

När ska dessa beslutstagande personer stå till svars? Är det nu eller är det när hela personalstyrkan sagt upp sig och lokalerna dammat igen?

Maria Andersson

”En människa, som med dagliga smärtor får höra att operation stängts och därmed deras efterlängtade operation blir inställd”
Annons
Annons
Annons
Annons